Kaip rašo Rusijos žiniasklaida, piliečių patikimumo patikrinimu užsiima šalies Vidaus reikalų ministerija, kurios kas trečias darbuotojas atliekant atestaciją bandė nuslėpti apie save nepalankios informacijos. Tai oficialiai pripažino žinybos vadovas Rašidas Nurgalijevas.

Pastarosiomis dienomis apie „radikaliosios opozicijos profilaktikos“ tema atsiranda daug naujienų. Pavyzdžiui, vieną iš lapkričio 4 d. numatyto „Rusų maršo“ organizatorių – Dmitrijų Demuškiną išvakarėse apklausė Rusijos tyrimų komiteto sostinės poskyryje. Jam iškeltos kelios baudžiamosios bylos – daugiausiai už nacionalinės nesantaikos kėlimą. Kitas opozicijos lyderis – Sergejus Udalcovas ieškomas už traktuojamą pabėgimą iš teismo.

Pats desperatiškiausias teisėsaugininkų žingsnis – judėjimo „Kitokia Rusija“ lyderio S. Aksenovo sūnaus – šešiamečio Ivano Aksionovo sulaikymas. Lapkričio 1 d. kartu su nepilnamete aukle jį sulaikė Triumfo aikštėje. Juos nugabeno į Tverės vidaus reikalų poskyrį, vėliau ten pat atgabeno ir berniuko tėvą. „Kitokia Rusija“ ten rengė kassavaitinę akciją „Rinkimai be opozicijos – nusikaltimas“, kuri buvo nesuderinta su valdžios atstovais.

Berniuko tėvas papasakojo, kad jo sūnų apklausė, o protokolą patalpino internete. Vyriškio teigimu, jis dalyvavo mitinge, o sūnus stovėjo netoliese. S. Aksenovas sakė, kad berniuką nurodė sulaikyti Vidaus reikalų poskyrio darbuotojas.