Tai buvo antras per parą incidentas, sukėlęs galvos skausmą britų saugumo pareigūnams. Bulvarinis laikraštis "Sun" pranešė, kad jo reporteris Bendruomenių rūmuose tris savaites yra dirbęs padavėju.

Nors po trečiadienį įvykusio protestuotojų įsiveržimo parlamento rūmų apsauga buvo sustiprinta, reporteris Anthony France'as vis dėlto sugebėjo slapta įnešti bombos gamybai skirtas detales, tarp kurių buvo baterijos, laidas ir chronometras.

Reporteris, kuris yra nufotografuotas patiekiantis arbatą britų ministro pirmininko Tony Blairo pavaduotojui Johnui Prescottui, pažymėjo: "Jei būčiau buvęs teroristas, galėjau "įrenginį" palikti tualete arba restorane, kuriame dirbau. "Įrenginys" lengvai būtų galėjęs išsprogdinti rūmus".

Po to, kai bulvarinis laikraštis atskleidė apsaugininkų klaidas, vyriausybės lyderis parlamento rūmuose Peteris Hainas teigė: "Tai patvirtina visas didžiausias mano baimes ir rodo, kodėl taip ryžtingai reikalavau, kad Bendruomenių rūmai būtų saugomi daug griežčiau".

Didžioji Britanija - pagrindinė Jungtinių Valstijų rėmėja kovoje su terorizmu ir invazijos į Iraką partnerė - seniai baiminasi didelio išpuolio. Tačiau kritikai tvirtina, kad šios savaitės išpuoliai apsaugos priemones svarbiausiose Didžiosios Britanijos institucijose pavertė pajuokos objektais.

Pirmiausia tėvų teisių gynėjas, vilkintis betmeno kostiumu, užsiropštė Bakingamo rūmų - karalienės Elizabeth rezidencijos Londone - siena. Vėliau, trečiadienį, aštuoni lapių medžioklės draudimui nepritariantys vyrai pasinaudojo suklastotu laišku ir sugebėjo patekti į istorinį karalienės Viktorijos laikų parlamento pastatą.

Išvengti apsaugininkų jiems tikriausiai padėjo kažkas rūmų viduje. Penki iš įsiveržėlių šturmavo debatų salę, vėliau juos išvarė tradicinėmis juodomis kojinėmis mūvintys ir frakais vilkintys apsaugininkai.