92 metų P.Seegeris, lydimas savo anūko muzikanto Tao Rodriguezo Seegerio, kompozitoriaus Davido Amramo ir bliuzo atlikėjo Guy Daviso, sudainavo vieną savo dainą, pritariant apie tūkstančio žmonių miniai.

Jie taikiai žygiavo daugiau nei 30 kvartalų nuo koncertų rūmų "Symphony Space", kuriuose pasirodė abu Seegeriai ir kiti muzikantai, iki Kolumbo aikštės. Šias eitynes stebėjo policija, tačiau nesikišo.

Aikštėje P.Seegeris ir jo draugai skandavo "Mes esame 99 procentai", - "Mes nesustabdomi, kitoks pasaulis įmanomas". P.Seegeris stabtelėjęs padaužė savo lazda į metalinę dramblio skulptūrą, sukeldamas džiaugsmingus minios šūksnius.

Aikštės centre prie P.Seegerio ir D.Amramo prisidėjo praėjusio amžiaus 7-o dešimtmečio folk muzikos žvaigždė Arlo Guthrie. Jie kartu sudainavo P.Seegerio išpopuliarintą protesto himną "We Shall Overcome".

Dar po kelių dainų P.Seegeris pareiškė miniai: "Žodžiai paprasti: būčiau laimingas leisdamas savo dienas upėje, kuri teka į abi puses."

Per šias eitynes jaunasis T.R.Seegeris, kaip ir jo bardas senelis, žygiavo su protestuotojais, traukdamas dainas. D.Amra grojo fleita, o kiti protestus pagyvino akordeono, bandžų ir gitarų garsais.

Eisenos priekyje žmonės nešė JAV vėliavas ir didelę mėlyną vėliavą su užrašu "Revoliucijos karta... Skola yra vergystė". Eidama minia dainavo protesto dainas, išpopuliarintas arba sukurtas P.Seegerio, Woody Guthrie ir kitų protestų eros atlikėjų.

Judėjimo "Užimkime Volstritą" protestus keli jaunuoliai prieš mėnesį pradėjo žemutiniame Manhatane, o vėliau prie jų prisidėjo tūkstančiai žmonių Jungtinėse Valstijose ir visame pasaulyje. Naujienų agentūros "The Associated Press" ir viešosios nuomonės tyrimo agentūros GfK atlikta apklausa rodo, kad trečdalis respondentų Jungtinėse Valstijose palaiko protestuotojus prieš Volstrito politiką, o 58 proc. nurodė esantys įtūžę dėl Amerikos politikos.