Didžiausias minėjimas vyksta Manhetene, toje zonoje, kur anksčiau stovėjo du Pasaulio prekybos centro bokštai dvyniai. Tradiciškai yra skaitomos visos 2 tūkst. 749 aukų pavardės, tačiau šiais metais tai daro ne žuvusiųjų vaikai, o tėvai ir seneliai.

Taip pat laikantis ankstesnių dvejų metų tradicijų, ceremonijos metu keturis kartus bus skelbiamos tylos minutės, pažymint tuos momentus, kai lėktuvai įsirėžė į bokštus, ir kai jie vienas po kito sugriuvo.

Vaizdus, kaip lėktuvai įsirėžia į Pasaulio prekybos centrus ir šie sugriūna prieš trejus metus stebėjo šimtai milijonų televizijos žiūrovų visame pasaulyje.

Niujorko meras Michaelas Bloombergas, šeštadienį kalbėdamas per CNN, paragino pasaulį ryžtingai kovoti su terorizmu, teigdamas, kad tik taip galima "užtikrinti mūsų vaikų ateitį".

Vašingtone žmonės dalyvavo vainiko padėjimo ceremonijoje Pentagone, kur

sudužo trečiasis užgrobtas lėktuvas. Memorialinės ir religinės ceremonijos taip pat vyko Šanksvilyje, Pensilvanijos valstijoje, kur prieš trejus metus už miesto lauke sudužo ketvirtas lėktuvas.

JAV ir kitų valstybių bažnyčiose vyko pamaldos, skirtos paminėti išpuolių metines. Romoje Popiežius Jonas Paulius II pareiškė maldininkams, kad jis meldžiasi už JAV žmones. Taip pat jis pridūrė, kad reikia įveikti terorizmo "rykštę" ir sukurti "meile grįstą kultūrą".

Australijoje įvairių religijų bendroje ceremonijoje Melburno mečetėje dalyvavo krikščionių, žydų, budistų ir musulmonų vadovai. Jos metu buvo paminėtos trečiosios rugsėjo 11 dienos išpuolių metinės bei meldžiamasi už Beslano mokyklos aukas.