Policija mažiausiai 45 judėjimo "Occupy Wall Street" ("Užimk Voltsritą") protestuotojus susodino į Taimso aikštėje laukusius mikroautobusus. Į šią aikštę, kur buvo atsiųsta daug saugumo pareigūnų, suplūdo tūkstančiai demonstrantų, sumišusių su turistais.

Susirėmimai įvyko 46-osios gatvės ir Septintosios aveniu kampe, po visą dieną trukusių demonstracijų, kurios prasidėjo miesto finansinėje citadelėje - Niujorko protestų judėjimo centre.

Raitoji policija nustūmė protestuotojus, bandžiusius patekti į Taimso aikštę. Tada dešimtys panikos apimtų žmonių pradėjo bėgti ir viena moteris pargriuvo. Ji patyrė galvos sužeidimą ir skubiai buvo nunešta neštuvais.

"All day, all week, occupy Wall Street!" ("Visą dieną, visą savaitę užimk Volstritą!"), - skandavo demonstrantai.

Anksčiau policija areštavo 24 kitus protestuotojus, įsibrovusius į vieną "Citibank" skyrių, sakė Niujorko policijos departamento atstovas. Dar 14 žmonių buvo sulaikyta Vašingtono aikštės parke, o kitose miesto vietose buvo areštuoti penki kaukėti protestuotojai, tad bendras areštuotų asmenų skaičius yra 88, nurodė policija.

"Citibank" pranešė, kad jo skyriaus darbuotojai policiją iškvietė po to, kai "daug protestuotojų" įžengė į jo patalpas netoli Vašingtono aikštės parko.

"Jie labai trukdė ir atsisakė išeiti, (nors to) buvo ne kartą paprašyta, - sakoma "Citibank" pranešime. - Policija paprašė skyriaus darbuotojų uždaryti skyrių, kol protestuotojus bus galima išvesti".

Demonstrantai taip pat buvo atėję į vieną banko "Chase" skyrių paremti 14 tūkst. darbuotojų, kuriuos jis atleido mažindamas etatus po vyriausybės suteikto finansinės pagalbos paketo, kurį sudarė 94,7 mlrd. dolerių.

Studentai, šeimos su vaikiškais vežimėliais ir profesinių sąjungų nariai Volstrito link žygiavo su plakatais ir skanduodami "Mes esame tie 99 procentai", "Mes esame žmonės" ir "Pone Obama, mums reikia jūsų paramos".

Prie demonstracijos prisidėjo šeimos, o turistai, važiavę keliais atvirais autobusais, sveikino protestuotojus rodydami pergalės ženklus.

Judėjimą "Occupy Wall Street" padrąsino penktadienio sprendimas sustabdyti planus dėl protestuotojų išvarymo iš Niujorko Zuccotti (Cukočio) parko, kuriame jie gyvena jau mėnuo.

Vašingtone, memorialo nužudytam Nobelio taikos premijos laureatui Martinui Lutheriui Kingui (Martinui Liuteriui Kingui) jaunesniajam atidarymo išvakarėse, Mole susirinko 2-3 tūkst. žmonių.

"Mes išgelbėjome autopramonę, ir turėjome (tai padaryti). Išgelbėjome Volstritą. Dabar laikas gelbėti dirbančius amerikiečius. Štai apie ką viskas", - miniai pareiškė Martinas Lutheris Kingas III, kovos už pilietines teises lyderio sūnus.

"Tikiu, kad jeigu mano tėvas būtų gyvas, jis būtų kaip tik čia su mumis visais, šiandien dalyvaujančiais šioje demonstracijoje", - sakė jis.

"Užimk Volstritą, užimk Vašingtoną, užimk Alabamą! Atėjome grąžinti savo šalį žmonėms", - įsiterpė aktyvistas veteranas Alas Sharptonas.

Alabama buvo paminėta dėl neseniai priimto griežto įstatymo prieš nelegalią imigraciją, kurį teisių gynėjai griežtai kritikuoja.

Anksčiau JAV sostinėje maždaug 200 demonstrantų žygiavo į vieną "Bank of America" skyrių, kur ketino uždaryti savo sąskaitas. Tačiau jie nebuvo į jį įleisti, o pats skyrius buvo skubiai uždarytas.

Majamyje, kur masinės demonstracijos yra retas reiškinys, centrinėmis gatvėmis žygiavo mažiausiai tūkstantis žmonių. Tarp jų buvo ir jaunuolių, ir pensininkų, protestuojančių prieš korporacijas, bankus ir karą.

Holivudo aktorius Seanas Pennas tapo dar viena įžymybe, parėmusia šį judėjimą.

Penktadienį vakare CNN jis sakė: "Pritariu dvasiai to, kas dabar vyksta Volstrite. Ši karta - ir tai, manau, reikšmingai prasideda su Arabų pavasariu - pradeda sakyti pasauliui, kad mūsų nebegalima kontroliuoti baime ir kad mes nebūsime atmesti".

JAV rugsėjo 17-ąją prasidėję protestai prieš bankų savivaliavimą bei griežtas taupymo priemones išplito ir į kitas šalis.

Italijos sostinėje Romoje taikiai demonstracijai šeštadienį peraugus į muštynes buvo sužeista mažiausiai 70 žmonių.

Šalies premjeras Silvio Berlusconis pareiškė, kad smurtas yra "nerimą keliantis signalas" ir kad kaltininkai "turi būti rasti ir nubausti".

Tuo tarpu Romos meras Gianni Alemanno dėl smurto apkaltino "keletą tūkstančių banditų iš Italijos ir turbūt iš visos Europos, kurie įsiliejo į demonstraciją".