Žiniasklaida subruzdo ketvirtadienio vakarą, kai pasirodė pirmieji neoficialūs pranešimai apie C. Bruni apsilankymą privačioje Paryžiaus La Muette klinikoje. Kūdikio gimimo buvo tikimasi jau spalio 3 dieną.

Tuo tarpu galimybę tokiu momentu būti arčiau žmonos į trijų dienų vizitą – į Armėniją, Azerbaidžaną ir Gruziją iškeitęs Prezidentas sulaukia kandžių pastabų.

„Carla gimdo, Nicolas nakvoja ne namie“, - rašoma tinklapyje „marianne2.fr“, kurio straipsnyje Prancūzijos prezidento vizitas siejamas su artėjančiais valstybės vadovo rinkimais, o ne kokiu nors ypatingos skubos reikalu.

„Kandidatas pradėjo savo kelionę Armėnijoje ir trumpai stabtelėjo Jerevane. Nuotrauka su armėnų- prancūzų dainininku, aktoriumi, visuomenės aktyvistu ir diplomatu Charles Aznavour ir dainininke italo ir armėnės dukra Helene Segaru buvo graži“, - ironijos negaili straipsnio autorius, primindamas, kad Prancūzijoje gyvena apie 450 tūkst. etninių armėnų, o iki rinkimų liko mažiau nei šeši mėnesiai. Ir būtent tokiu metu N. Sarkozi paragina Turkiją pripažinti 1915-ųjų armėnų genocidą.

Penktadienį – vizitas Gruzijoje, paskelbta apie susitarimą dėl Gruzijos ir Rusijos taikos plano, kuriame tiesiogiai nekalbama apie derybas dėl Pietų Osetijos ir Abchazijos ateities statuso. Visgi Rusija yra paskelbusi pripažįstanti šių dviejų regionų nepriklausomybę ir negana to 2010 metų rugpjūtį Abchazijoje dislokavo zenitinių raketų sistemą.

C. Bruni ir N. Sarkozy susituokė 2008 metų vasarį, Eliziejaus rūmuose. Tai buvo pirmasis atvejis, kuomet Prancūzijos Respublikos vadovas vedė eidamas Prezidento pareigas. N. Sarkozi tai trečioji santuoka, C. Bruni – pirmoji. Gimsiantis kūdikis bus ketvirtasis vaikas N. Sarkozi, o C. Bruni – antrasis.

Pirmoji šalies dama niekada neafišavo savo nėštumo ir yra sakiusi, kad kiek įmanydama saugos mažylio privatumą. C. Bruni yra minėjusi, kad labai laukia vaikučio gimimo, ir kartą laikraščiui „Le Parisien“ prasitarė, jog norėtų, kad tai įvyktų kuo greičiau, tada ji vėl galėtų pasimėgauti vynu ir cigaretėmis.