Toliau pateikiami abiejų varžovų aprašymai.

Donaldas Tuskas

Pilietinės platformos centrinė figūra, 54 metų D.Tuskas siekia įeiti į istoriją kaip pirmasis antrą mandatą iš eilės gavęs Lenkijos premjeras nuo komunizmo žlugimo Lenkijoje 1989 metais.

Į premjerus jis iškilo 2007 metais, per pirmalaikius rinkimus, kurie buvo surengti žlugus J.Kaczynskio koalicinei vyriausybei.

Pilietinė platforma visus valdžios lygius kontroliuoja nuo 2010 metų liepos, kai jos kandidatas Bronislawas Komorowskis įveikė J.Kaczynskį prezidento rinkimuose, kurie buvo sušaukti per lėktuvo katastrofą Rusijoje žuvus J.Kaczynskio broliui dvyniui, prezidentui Lechui Kaczynskiui.

2005 metais D.Tuską prezidento rinkimuose įveikė L.Kaczynskis; tie rinkimai vyko kelios savaitės po visuotinių rinkimų, kuriuose D.Turko judėjimas pralaimėjo dvynių "Įstatymui ir teisingumui".

Nuo 2007 metų, kai stojo prie vyriausybės vairo, D.Tuskas stengėsi užglaistyti Kaczynskių laikų nesutarimus su sąjungininkėmis Europos Sąjungoje (ES).

Tačiau jis laikėsi griežtos linijos dėl Lenkijos nacionalinių interesų, kėlė klausimus dėl euro zonos finansinės pagalbos paketų ir atsisakė nustatyti euro įvedimo datą.

Jo mandatą vainikuoja pusmetis Varšuvos vadovavimo 27 narių Europos Sąjungai.

D.Tuskas, kuris nuo jaunystės laikosi liberalių ekonominių pažiūrų, didžiuojasi savo darbu - jam vadovaujant Lenkija buvo vienintelė ES šalis, kurios ekonomika augo ir pasaulinės krizės metu.

Komunistų valdžios metais, studijuodamas istoriją, jis buvo pogrindinis žurnalistas, be to, vadovavo mažai dažymo firmai. Tuo metu mažos kompanijos buvo retas, bet režimo leidžiamas dalykas.

Po 1989-ųjų jis su draugų grupe gimtajame Gdanske įsteigė Liberalų demokratų kongresą, kurio tikslas buvo siekti valstybinės ekonomikos privatizavimo.

Per 1991 metų rinkimus Kongresas gavo 37 vietas Lenkijos 460 vietų žemuosiuose parlamento rūmuose. Po dvejų metų jas praradęs, Kongresas susiliejo su didesne Laisvės sąjunga.

2001 metais D.Tuskas vadovavo grupei nuo jos atsiskyrusių narių ir įsteigė Piliečių platformą.

Jis žavisi velioniu JAV prezidentu Ronaldu Reaganu ir buvusia Didžiosios Britanijos ministre pirmininke Margaret Thatcher.

Jis taip pat buvo ištikimas Lecho Walesos, buvusio Gdansko laivų statyklos elektriko, "Solidarumo" lyderio ir 1990 metais išrinkto prezidento, šalininkas.

D.Tuskas didžiuojasi ir tuo, kad yra kašubas - Lenkijos slavų mažumos atstovas. Savo šaknis jis išsiaiškino jau būdamas suaugęs; dėl to su vadovėliu išmoko kalbėti ir rašyti kašubų kalba.

D.Tuskas mėgsta žaisti futbolą, yra vedęs istorikę Malgorzatą ir turi du suaugusius vaikus - sūnų ir dukterį, kuri yra gerai žinoma mados tinklaraštininkė.

Jaroslawas Kaczysnkis

Po 2010 metų balandžio katastrofos Rusijoje, per kurią žuvo jo identiškas dvynys Lechas Kaczynskis ir dar 95 žmonės, tarp jų - pirmoji ponia Maria Kaczynska ir dešimtys prezidento artimų politinių sąjungininkų, Jaroslawas Kaczynskis per kelias savaites grįžo į politinių varžybų sceną.

Šis 62 metų konservatorius dabar viliasi atvesti savo "Įstatymą ir teisingumą" atgal į valdžią ir sušvelnino savo bekompromisę retoriką.

Jaroslawas, kuris yra 45 minutėmis vyresnis už dvynį, ir Lechas vaikystėje buvo kino žvaigždės - būdami 12 metų jiedu drauge suvaidino nenaudėlius lenkų 1962 metų filme "Apie du tokius, kurie pavogė mėnulį" (O dvoch takich, co ukradli ksiezyc).

Jiedu mokėsi toje pačioje Varšuvos aukštojoje mokykloje ir abu apsigynė teisės daktaro disertacijas.

Komunistų laikais jie buvo opozicinio "Solidarumo" aktyvistai, artimi jo charizmatiškajam lyderiui L.Walesai, ir padėjo 1989 metais be kraujo praliejimo išstumti režimą iš valdžios.

Tačiau L.Walesai 1990-aisiais tapus pirmuoju pokario demokratiniu prezidentu, jie su juo susipyko.

Po dešimtmečio politikos užribyje Jaroslawas vėl iškilo, kai su broliu 2001 metais įsteigė partiją "Įstatymas ir teisingumas", suvienijusią dešiniosios pakraipos jėgas.

Lechas 2002-aisiais tapo sostinės Varšuvos meru, o 2005 metų gruodį Lenkijos prezidentu.

Abu dvyniai pačioje valdžios viršūnėje atsidūrė tada, kai Jaroslawas 2006 metų liepą, po vyriausybės performavimo, tapo premjeru.

Jų tandemas erzino kitus Europos Sąjungos lyderius ir lygiai taip pat prieštaringai buvo vertinamas pačioje Lenkijoje.

Nors jų konservatyvi, nacionalistinė vizija subūrė nemažą itin katalikiškos Lenkijos visuomenės dalį, ypač - mažuose miesteliuose ir kaimuose, ji atstūmė daugelį miestiečių ir jaunesnio amžiaus rinkėjų.

Jaroslawo koalicija su viena ultrakraštutinių dešiniųjų partija ir populistiniu judėjimu 2007 metais galiausiai subyrėjo, o pirmalaikiuose rinkimuose jis pralaimėjo D.Tuskui.

Jaroslawas Kaczynskis yra nevedęs ir gyvena su sergančia motina.