Kalbėdamas Tel Avive po susitikimo su Izraelio gynybos ministru, L.Panetta sakė, jog Vašingtonas ir kitos pasaulio sostinės aiškiai pademonstravo, kad B.al Assadas "turėtų atsistatydinti".

"Jam toliau priešinantis, manau, labai aišku, kad tik laiko klausimas, kol tai iš tikrųjų įvyks. Kada tai įvyks, mes nežinome", - sakė jis.

Pentagono vadovas, pirmadienį atvykęs vizito Izraelyje ir palestiniečių teritorijose, sakė, kad B.al Assado režimas visą patikimumą prarado pro brutalaus susidorojimo, kuris, kaip nurodo Jungtinės Tautos (JT), pareikalavo mažiausiai 2,7 tūkst. žmonių gyvybių.

"Kaskart, kai žudomi savo paties žmonės taip nesirenkant, kaip jie (žudė) šiuos pastaruosius mėnesius, būna gana aišku, kad jie, kaip vyriausybė, prarado savo teisėtumą", - sakė jis spaudos konferencijoje, kurią surengė su Izraelio gynybos ministru Ehudu Baraku.

L.Panetta, kuris iki liepos, kai tapo gynybos sekretoriumi, buvo CŽV direktorius, pažadėjo, kad JAV ir kitos šalys toliau spaus Sirijos režimą užleisti vietą tokiai vyriausybei, kuri labiau atsižvelgtų į savo liaudies poreikius.

E.Barakas taip pat sakė, kad Damasko režimo dienos jau suskaičiuotos ir kad B.al Assadui netekus valdžios bus suduotas "didelis smūgis" tam, ką jis pavadino Irano remiamų kovotojų "radikalia ašimi" regione.

Sirijoje protestuotojai plūdo į gatves pademonstruoti paramos įtakingai opozicinei grupuotei, kuri buvo įkurta Stambule, pirmadienį sakė aktyvistai.