Abiem šalims aptarus bendradarbiavimą kovoje su terorizmu po praėjusią savaitę JAV sukrėtusių išpuolių Niujorke ir Vašingtone, ministro komentaruose nesutarimai dėl JAV planų sukurti priešraketinė gynybos skydą, kuriems Maskva nepritaria, netapo svarbiausi.

Oficiali I.Ivanovo ir JAV prezidento George'o W.Busho bei valstybės sekretoriaus Colino Powello susitikimo tema buvo pasirengti spalio mėnesį Šanchajuje vyksiančiam viršūnių susitikimui bei lapkričio mėnesį planuojamam Rusijos prezidento Vladimiro Putino vizitui.

Tikėtasi, kad svarbiausiu susitikimo klausimu taps priešraketinė gynyba, kuri šią savaitę buvo aptarta per derybas Maskvoje. Tačiau, kaip ir Maskvoje, taip ir Vašingtone kalba nukrypo į svarstymus apie būtiną tarptautinį bendradarbiavimą kovoje su terorizmu.

Tačiau I.Ivanovas ir C.Powellas leido suprasti, kad yra patenkinti rezultatais derybų dėl naujos sistemos, kuri, kaip Vašingtonas viliasi, atvers kelią naujai raketų naikinimo sistemai, kuri buvo uždrausta, baiminantis, jog gali sukelti naujas ginklavimosi varžybas.