"Manau, svarbu nuolat stiprinti krikščionių vienybę tokiu metu, kai susiduriame su augančiu sekuliarizmu", - sakė A.Merkel, kuri pati yra a.a. protestantų pastoriaus duktė.

A.Merkel taip pat sakė, jog jai "ypač malonu", kad Benediktas XVI atvyksta į Vokietiją savo pirmojo oficialaus vizito po išrinkimo popiežiumi 2005-ųjų balandį.

Šio vizito, kuris prasidės ketvirtadienį ir baigsis kitą sekmadienį, metu Benediktas XVI apsilankys Berlyne, Erfurte buvusioje Rytų Vokietijoje ir Freiburge.

Pasak A.Merkel, šis vizitas suteikia progą prisiminti, kaip Europą paženklino krikščionių tikėjimas.

"Tai stiprybės šaltinis, kurį turėtume remti tarpreliginiu dialogu", - pridūrė kanclerė, vadovaujanti valdančiajai Krikščionių demokratų sąjungai (CDU).

Pats popiežius Benediktas XVI sako nekantriai laukiantis savo būsimo vizito į gimtąją Vokietiją, bet pabrėžia, kad svarbiausias jo metu bus Dievas, o ne "spektaklis".

Pagrindinis jo vizito tikslas bus padėti "Dievui patekti į mūsų akiratį", šeštadienį vienai vokiečių televizijos programai sakė pontifikas.

"Jau esu pagautas šios vizito perspektyvos", - pradėdamas kalbėti pasakė Benediktas XVI. Jis kalbėjo tik beveik keturias minutes, o jo kalba buvo įrašyta Vatikane.

Svarbi jo vizito dalis bus susitikimas su Vokietijos Protestantų Bažnyčios atstovais augustijonų vienuolyne Erfurte, kur Martinas Lutheris pradėjo žengti savo keliu.

"Nesitikime nieko sensacinga. Svarbu bus drauge galvoti toje vietoje, klausytis Dievo žodžio ir melstis laikantis ekumenizmo dvasios", - sakė jis.

Pontifikas labai norėjo pabrėžti, kad tokius renginius lydinčios minios ir reginiai yra antraeiliai dalykai.

"Visa tai nėra religinis turizmas ir dar mažiau - spektaklis", - sakė jis. Vietoje to jo vizito tema bus "Kur esti Dievas, gimsta ateitis".

Šis popiežiaus vizitas jau vertinamas prieštaringai - kai kurie teologai ir tikintieji reiškia kritiką dėl pasenusių Vatikano nuostatų.

Benediktas XVI apsilankys Berlyne, Erfurte buvusioje komunistinėje Rytų Vokietijoje ir Freiburge. 84 metų popiežius per savo šią, jau 21-ąją kelionę į užsienį pasakys 18 pamokslų ir kalbų.

Vatikanas neatmetė galimybės, kad pontifikas susitiks su dvasininkų seksualinio išnaudojimo aukomis.