Išskirtiniame interviu AFP Nobelio taikos premijos laureatė sakė, kad naujoji vyriausybė atrodo nuoširdžiai trokštanti demokratinių reformų ir kad arabų pavasario stiliaus sukilimas nėra tinkamas atsakas į Mianmaro problemas.

"Buvo pokyčių, bet nemanau, kad jau visi esame laisvi ar visiškai laisvi. Dar laukia netrumpas kelias, tačiau galvoju, kad buvo pozityvi raida", - sakė opozicijos lyderė, kuri kalbėjo savo partijos būstinėje Jangone.

"Visada sakydavau, kad esu atsargi optimistė, ir lieku atsargi optimistė. Tikrai manau, kad prezidentas norės daryti pozityvius pokyčius, bet kiek jis galės pasiekti to, ko nori pasiekti, yra klausimas, kurį mums dar reikia išnagrinėti", - sakė Aung San Suu Kyi.

Mianmaro chunta pernai surengė rinkimus, kuriuos temdė skundai dėl klastojimo, o šių metų kovą paskelbė, kad perduoda valdžią civilinei vyriausybei, kurioje dominuoja buvę karininkai.

Aung San Suu Kyi, kuri pelnė tarptautinį pripažinimą už savo taikų priešinimąsi priespaudai ir dėl nuostatos neigti smurtą buvo lyginama su Indijos nepriklausomybės didvyriu Mahatma Gandhi, taip pat sakė nenorinti Mianmare tokio liaudies maišto, koks vyko Libijoje.

"Visi žino, kad Libijos problemos truks ilgai. Net jei jiems pavyks išvalyti visus iš senojo režimo ir suformuoti naują vyriausybę, bus tiek daug problemų - kartėlis, kuris liks, žaizdos, kurios taip ilgai bus neužgijusios", - pridūrė disidentė.