Federalinė saugumo tarnyba (FST) prieš tai buvo pareiškusi, kad, apžiūrėjus lėktuvų nuolaužas, nerasta požymių, jog orlaiviai katastrofą patyrė dėl teroristinių išpuolių ar sprogimų.

V. Putinas, anksčiau laiko grįžęs iš atostogų prie Juodosios jūros, Maskvoje pareiškė užuojautą aukų artimiesiems. Jis abiejų lėktuvų sudužimą antradienio vakarą pavadino tragedija.

V. Putinas paskelbė ketvirtadienį gedulo diena.

Praėjusią naktį nukrito du iš Maskvos Domodedovo oro uosto į Volgogradą ir Sočį išskridę keleiviniai lėktuvai. Per abu incidentus žuvo mažiausiai 89 žmonės.

Lėktuvu Tu-134 skrido 43 žmonės: 35 keleiviai ir aštuoni įgulos nariai, o laineryje Tu-154 buvo 46 žmonės: 38 keleiviai ir aštuoni įgulos nariai.

Tuo tarpu Rusijos oro bendrovė "Sibir" patvirtina, kad iš Tu-154, skridusio reisu Maskva-Sočis, prieš sudužimą buvo gautas signalas, kad lėktuvas užgrobtas. Tai pranešama aviacijos kompanijos oficialioje svetainėje internete.

Patikslintomis žiniomis, gautomis iš Rusijos bendrosios oro eismo organizavimo sistemos vyriausiojo centro karinio sektoriaus pamainos viršininko, signalas apie lėktuvo užgrobimą gautas iš aviacijos kompanijai "Sibir" priklausančio Tu-154, sakoma pranešime. Tai įvyko prieš pat ryšio su lėktuvu nutrūkimą ir jo dingimą iš radarų ekranų.

Aviacijos kompanija praneša, jog praėjusią naktį aviacijos kompanijos "Sibir" skrydžių valdymo centras iš Rusijos bendrosios oro eismo organizavimo sistemos dingus lėktuvams iš radarų ekranų, gavo telegramą:

"24.08.04 Maskvos zonos centre ir Rostovo zonos centre vienu metu dingo Tu-154 ir Tu-134 vaizdai ekrane. Viename suveikė signalizacija apie užgrobimą. Prašau atidžiau tikrinti oro uostuose keleivius ir įlipančiuosius į lėktuvus".