Kabulo policijos Kriminalinių tyrimų skyriaus vadovas Mohammadas Zahiras sakė, kad ataką Kabulo centre, per kurią jau sužeisti mažiausiai keturi civiliai gyventojai, pradėjo mažiausiai penki mirtininkai.

"Dalyvauja penki užpuolikai, tačiau negaliu pateikti daugiau detalių, nes ši operacija tebevyksta", - sakė jis.

Tuo tarpu Sveikatos apsaugos ministerijos viceministrė Nadira Hayat Burhani nurodė, kad į dvi ligonines buvo atvežti keturi sužeisti civiliai gyventojai.

Talibanas informavo, kad šis puolimas prasidėjo nuo mirtininkų atakos prieš vietos ir užsienio žvalgybos agentūrų pastatus, prie vienos žiedinės sankryžos Kabulo centre.

Naujienų agentūros AFP žurnalistai pranešė girdėję kelis garsius sprogimus, o policija patvirtino, jog nugrriaudėjo bent vienas sprogimas, taip pat nurodė, kad prie budriai saugomo ambasados komplekso kilo susišaudymas.

Vienas netoli šio susirėmimo vietos esantis AFP reporteris matė, jog buvo leidžiami minosvaidžio sviediniai ir šaudoma iš pėstininkų ginklų, taip pat girdėjo sprogimus, kurie, regis driokstelėjo keliuose taikiniuose.

Jis pasakojo, kad policija ir afganų kariai mėgino priartėti prie žiedinės sankryžos, bet buvo priversti atsitraukti dėl smarkios ugnies.

"Šiandien 13 val. vietos (11 val. 30 min. Lietuvos) laiku Abdul Haqo žiedinėje sankryžoje Kabule prasidėjo didelė mirtininkų ataka prieš vietos ir užsienio žvalgybos būstines", - Talibano atstovas Zabibullah Mujahidas nurodė SMS žinutėje, kurią gavo AFP.

Vienas Vakarų šalies kariškis patvirtino, kad vienas iš šios atakos taikinių yra NATO vadovaujamų Tarptautinių saugumo paramos pajėgų štabas.

"ISAF būstinė yra puolama šiuo metu", - sakė šaltinis.

Tuo tarpu vienas ISAF atstovas nepatvirtino, jog taikiniu tapo Aljanso vadovaujamų pajėgų štabas, tačiau nurodė: "Kabulo centre tęsiasi ataka."

Vienas įvykių liudininkas pranešė, kad užpuolikai užėmė pozicijas viename statomame aukštame pastate ir įsitraukė į susišaudymą su saugumo pajėgomis. Pasak jo, netoliese yra vienas Afganistano nacionalinės armijos objektas ir viešbutis "Marriott".

Afganų saugumo pajėgos kontroliuoja padėtį Kabule, taip pat didžiojoje dalyje Kabulo provincijos ir šešiuose kituose šalies regionuose, šių metų liepą perėmę atsakomybę už jų saugumą iš ISAF.

Pastaraisiais mėnesiais Kabule buvo įvykdytos kelios didelės mirtininkų sprogdintojų atakos ir šaudynės, įskaitant kruviną išpuolį prieš Britų tarybos pastatą prieš dvi savaites.