“Esama filmų, kurie verčia svajoti, verčia verkti, juoktis ir mąstyti, ir esama filmų, kurie visiems laikams pakeičia tavo gyvenimą. Tai - vienas tokių filmų", - sakė vertinimo komisijos pirmininkas Darrenas Aronofsky, kuris pridūrė, kad komisijos sprendimas buvo priimtas vienbalsiai.

Įveikęs 22 kitus konkursinės programos filmus "Faustas" yra paskutinė A.Sokurovo kinematografinės tetralogijos apie galios prigimtį dalis - po pripažintų filmų apie nacių lyderį Adolfą Hitlerį, bolševikinio perversmo vadą Vladimirą Leniną ir Japonijos imperatorių Hirohito.

A. Sokurovas yra trečias per visą Venecijos kino festivalio istoriją rusų režisierius, apdovanotas "Aukso liūtu". Pirmuoju 2003 metais tapo Andrejus Zviagincevas, kuris tokios garbės nusipelnė už savo juostą "Sugrįžimas", o 1962 metais juo buvo apdovanotas Andrejus Tarkovskis už juostą “Ivano vaikystė”.
"Autorinio kino kūrimas šiais laikais labai sunkus", - sakė Sankt Peterburge gyvenantis A.Sokurovas. Jis pridūrė, jog yra "labai laimingas, kad gyvena Europoje, kur galime suprasti vieni kitus".

"Sidabro liūtas" už režisūrą buvo paskirtas kinui Cai Shangjunui - už jo pasakojimą apie kerštą "Žmonės kalnai žmonės jūros" (People Mountain People Sea).

Šioje netikėtai į festivalio konkursinę programą įtrauktoje juostoje pasakojama apie vyrą, nenuilstamai medžiojantį savo brolio žudiką.

Šis filmas Kinijoje buvo pasmerktas, nes jame atskleidžiamos pasibaisėtinos sąlygos vienoje Kinijos kasyklų.

Kaip ir tikėtasi, geriausiu aktoriumi buvo paskelbtas Vokietijoje gimęs airis Michaelas Fassbenderis , kuris Steve'o McQueeno "Gėdoje" (Shame) vaidina emocinių sutrikimų kamuojamą ir sekso apsėstą vadovą.

Kylanti žvaigždė M.Fassbenderis iš "Negarbingų šunsnukių" (Inglorious Basterds) ir "Alkio" (Hunger) taip pat vaidino ir kitame šiemetinės Venecijos konkursinės programos filme - Davido Cronenbergo "Pavojingame metode" (A Dangerous Method), kuriame įkūnijo psichoanalitiką Carlą Jungą. Geriausia aktore buvo pripažinta Deanie Yip, jaudinamoje juostoje "Paprastas gyvenimas" (A Simple Life) apie išbandymus, patiriamus bandant oriai senti, suvaidinusi pagyvenusią kambarinę.