Leidinio „JarNovosti“ informacija, lėktuvu skrido Kontinentinės ledo ritulio lygos klubo „Lokomotiv“ nariai.

Sudužęs lėktuvas „Jak-42“ su Jaroslavlio ledo ritulio komandos „Lokomotiv“ nariais pakilęs nepasirinko saugaus aukščio ir susidūrė su švyturio antena, praneša ITAR-TASS.

Susidūręs su už pakilimo ir nusileidimo tako ribų stovėjusios švyturio antena, lėktuvas subyrėjo į dalis ir nukrito.

Jaroslavlio srities Vidaus reikalų ministerijos valdyba skelbia, kad lėktuvas nukrito vietovėje, esančioje netoli nuo oro uosto. Dalis lėktuvo nukrito į Volgos upę.

Sports.ru patikslino, kad skrydis buvo užsakomasis.

Pakilęs iš Jaroslavlio oro uosto lėktuvas pakrypo ant kairio šono.

Įvykį mačiusiųjų teigimu, po avarijos lėktuvas virto apdegusio metalo krūva.

Rugsėjo 8 d. Minske turėjo vykti Kontinentinės ledo ritulio lygos rungtynės tarp Jaroslavlio komandos „Lokomotiv“ ir Minsko „Dinamo“.

Atnaujinta 20.02 val. Naujausiais duomenimis lėktuvo “JAK-42” katastrofos vietoje prie Jaroslavlio rasti 35 žuvusiųjų kūnai, pranešė agentūrai “Interfax” Nepaprastųjų situacijų ministerijos (NSM) informacijos valdyba.

Į katastrofos vietą atvyko Transporto ministerijos vadovas Igoris Levitinas ir Tarpvalstybinio aviacijos komiteto (TAK) techninės komisijos pirmininkas Aleksejus Morozovas bei transporto viceministras Valerijus Okulovas, sakė ministerijos spaudos tarnyba.

“TAK techninė komisija pradėjo darbą. Kalbėti apie katastrofos priežastis dar anksti”, - sakė A.Morozovas

TAK atstovas Maskvoje agentūrai “Interfax”nurodė, kad 20 val. 30 min. Maskvos (19 val. 30 min. Lietuvos) laiku turimais duomenimis, pranešimų, jog būtų rastos “juodosios dėžės”, dar negauta.

Rusijoje sudužo lėktuvas su „Lokomotiv“ ledo ritulininkais
"Lokomotiv" ledo ritulio komanda

Vienas informuotas šaltinis nurodė, kad lėktuvu skrido ir ledo ritulio komandoje “Lokomotiv”, kurios vyriausiasis treneris yra kanadietis Bradas McCrimmonas, žaidžiantys užsienio piliečiai – iš Švedijos, Lenkijos, Ukrainos, Čekijos, Vokietijos, Baltarusijos, Latvijos ir kitų šalių. Komandos branduolį sudaro rusai.

Lėktuvo "JAK-42" avarija įvyko netoli Jaroslavlio aerodromo. „Rosaviacija“ oficialiai patvirtino, kad lėktuvas sudužo apie 16 val. 5 min. (15 val. 5 min.).

Oro bendrovės “JAK Service” lėktuvas “JAK-42”, pakilęs iš oro uosto Tunošna, apie 16 val. 5 min. nukrito aerodromo rajone”, - nurodė “Rosaviacija”.

Pasak "Rosaviacijos" atstovo, prie Jaroslavlio sudužęs lėktuvas "JAK-42" nesugebėjo pakilti į saugų aukštį ir susidūrė su švyturio antena, esančia už pakilimo-nusileidimo tako.

"Atsiplėšęs nuo pakilimo tako, lėktuvas nepasirinko saugaus aukščio ir susidūrė su švyturio antena, esančia už tako, po to trenkėsi į žemę ir užsidegė", - sakė jis. Šiuo momentu įvykiui tirti suburta darbo grupė, į kurią įeina "Rosaviacijos" ir Tarpvalstybinio aviacijos komiteto (TAK) atstovai.

“JAK Service” rengia užsakomuosius ir aukšto rango asmenų (VIP) pervežimais. Bendrovės transporto parke buvo keturi lėktuvai “JAK-40” ir vienas “JAK-42”.

"JAK-42" niekada nekėlė techninių problemų, tvirtina lakūnas bandytojas

Žinomas Rusijos lakūnas bandytojas Magomedas Tolbojevas lėktuvą "Jak-42" laiko moraliai pasenusiu, tačiau patikimu, ir ragina palaukti Tarpvalstybinio aviacijos komiteto (TAK) komisijos išvadų, nekuriant įvairių katastrofos versijų.

"Apie lėktuvą "JAK-42" galiu atsiliepti tik gerai. Kiek mes jį bandėme, kiek juo skraidėme - nekildavo jokių techninių problemų", - trečiadienį "Interfax" sakė M.Tolbojevas.

Trečiadienį dieną Jaroslavlyje netoli Tunošnos oro uosto sudužo lėktuvas "JAK-42", kuriame buvo 45 žmonės - 37 keleiviai, 8 ekipažo nariai. Lėktuvu skrido Jaroslavlio ledo ritulio komanda "Lokomotiv". Žuvo 43 žmonės, du likę gyvi, sunkios būklės, paguldyti į ligoninę.

"Lėktuvą "JAK-42" galima laikyti pasenusiu. Tačiau visi lėktuvai per laiką pasensta. Ir žmonės sensta. Svarbu, kaip tą "JAK-42" eksploatavo ir prižiūrėjo. Kokiose rankose jis buvo ir kokie vyko reglamentiniai darbai, kokia buvo priežiūros forma. Tai jau techniniai klausimai, reikia sulaukti TAK komisijos išvadų", - sakė M.Tolbojevas.

M.Tolbojevas išbandė dešimtys tipų ir modifikacijų lėktuvų, buvo kosminio laivo "Buran" vadas.

TAK techninė komisija, kuriai vadovauja Aleksejus Morozovas, tirs Jaroslavlyje įvykusios lėktuvo katastrofos priežastis. TAK agentūrai "Interfax" sakė, kad lėktuvo "juodosios dėžės" bus atvežtos į komiteto laboratoriją Maskvoje.

D.Medvedevas koreguoja savo darbo grafiką

Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas dėl lėktuvo katastrofos prie Jaroslavlio nusprendė pakoreguoti savo dalyvavimo Pasaulio politinio forumo programą, pranešė prezidento sekretorė spaudai Natalija Timakova.

D.Medvedevas atskris į Jaroslavlį ketvirtadienį. "Iš karto jis apsilankys tragedijos vietoje, pagerbs katastrofos aukų atminimą", - sakė N.Timakova.

Po to, pasak sekretorės spaudai, prezidentas surengs pasitarimą su atitinkamų žinybų vadovais.

Manoma, kad susitikime dalyvaus generalinis prokuroras Jurijus Čaika, transporto ministras Igoris Levitinas, prezidento įgaliotasis atstovas Centrinėje federalinėje apygardoje Olegas Govorunas, prezidento administracijos vadovo pavaduotojas Vladislavas Surkovas, Jaroslavlio srities gubernatorius Sergejus Vachrukovas.

Šie renginiai vyks prieš Jaroslavlio forumą, kuriame prezidentas sakys kalbą, patikslino N.Timakova.

Nepaprastųjų situacijų ministerijos duomenimis, lėktuvu skrido 45 žmonės - 37 keleiviai ir 8 ekipažo nariai. Du liko gyvi, likusieji - žuvo.