Pagal pirminius rezultatus, kuriuos sekmadienį paskelbė Sankt Peterburgo rinkimų komisija, V.Matvijenko Petrovo apygardoje surinko 95,61 proc. balsų, o Krasnaja rečkos apygardoje 97,29 proc., kuriose rinkėjų aktyvumas buvo atitinkamai 36,54 ir 28,9 procento.

V.Matvijenkos dalyvavimas savivaldybių rinkimuose susijęs su tuo, kad baigėsi jos gubernatorės įgaliojimai, ir ji nori užimti dabar laisvą Rusijos parlamento aukštųjų rūmų pirmininko postą.

Postas laisvas nuo šių metų gegužės, kai Sankt Peterburgo parlamentas, kontroliuojamas "Vieningosios Rusijos", atšaukė Federacijos Tarybos pirmininko Sergejaus Mironovo - "Teisingosios Rusijos" lyderio mandatą.

Birželio pabaigoje Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas pritarė siūlymui iškelti V.Matvijenkos kandidatūrą į Federacijos Tarybos pirmininko postą. Šis postas yra laikomas trečiuoju pagal svarbą šalyje - po prezidento ir ministro pirmininko.

"Vieningosios Rusijos" Sankt Peterburgo skyriaus vadovas Vadimas Tiulpanovas pareiškė, kad jau šią savaitę Sankt Peterburgas gali gauti naują gubernatorių.

Pasak jo, pagal miesto įstatus, laikinuoju gubernatoriumi gali tapti Sankt Peterburgo administracijos vadovas Michailas Osejevskis, bet "galimi ir kiti variantai".

Kaip galimas naujasis gubernatorius spaudoje nurodomas Dmitrijus Kozakas - federalinis funkcionierius, užsirekomendavęs kaip ne mažiau lojalus Vladimiro Putino ir Dmitrijaus Medvedevo tandemui.

V.Matvijenkos rinkimų kampaniją lydi skandalai. Buvo keli atvejai, kaip buvo paimti leidiniai, kritikuojantys gubernatorę, tarp jų atvežtas į Sankt Peterburgą žurnalo "Kommersant-Vlast" visas tiražas.