Pareigūnai į talibų kovotojų pasalą pateko, kai baigę registruoti rinkėjus Uruzgano provincijos Čarčino apygardoje, esančioje už 370 kilometrų į pietus nuo sostinės Kabulo, vyko į kaimyninį Kidžrano rajoną.

"Per užpuolimą pakeliui į Kidžraną žuvo du rinkimų komisijos darbuotojai ir buvo sunaikinti keturi automobiliai", - sakė Uruzgano provincijos gubernatorius Jonas Mohammedas (Džonas Mohamedas).

Kolona buvo apšaudyta iš lengvųjų ginklų, automatų AK-47 ir minosvaidžių. Pareigūnus lydėjo ginkluota apsauga, kuri atidengė atsakomąją ugnį. Po kelias valandas trukusio susišaudymo užpuolikai atsitraukė.

Agentūrai AFP paskambinęs vyras, prisistatęs Talibano atstovu spaudai Abdul Latifu Hakimi (Abdul Latifu Hakimiu), šio judėjimu vardu prisiėmė atsakomybę už išpuolį.

"Mūsų kovotojai užpuolė rinkimų tarnybos darbuotojų vilkstinę Uruzgano provincijoje, sunaikino automobilius ir nukovė jais važiavusius žmones", - sakė A.L.Hakimi.

Rinkėjų registraciją Afganistane prižiūrinčių Jungtinių Tautų atstovas spaudai šio incidento kol kas nekomentavo.

Afganistanui rengiantis spalio 9 dieną numatytiems pirmiesiems prezidento rinkimams ir 2005 metų pradžioje planuojamiems rinkimams į parlamentą, saugumo padėtis šalyje sparčiai blogėja; čia vis dažniau rengiami išpuoliai tiek prieš civilius žmones, tiek prieš pareigūnus, susijusius su rinkimų organizavimu.

Talibų kovotojai pagrasino sužlugdyti rinkimus ir įspėjo rinkimus organizuojančius pareigūnus nutraukti parengiamąjį darbą, nes priešingu atveju jie taps naujų išpuolių taikiniais.