Socialiniame tinkle "Facebook" šį "bučiavimosi protestą" ragina surengti įvairios gėjų teisių organizacijos, tarp jų "Asamblea Transmaricabollo de Sol" (ATS), įkurta per Ispaniją apėmusį "nepatenkintųjų" judėjimą, kurio šalininkai nuo gegužės 15 dienos rengia protestus dėl šalies ekonomikos problemų.

Ispanijos gėjai ir lesbietės sieks pademonstruoti nepritariantys Katalikų Bažnyčios "seksualumo moraliniams pasmerkimams", ATS atstovas Jaime del Valis trečiadienį sakė naujienų agentūrai AFP.

Tuo tarpu "Facebook" svetainėse šios akcijos organizatoriai ragina surengti gėjų ir lesbiečių masinį bučiavimąsi, tapsiantį "pamokančiu, geidulingu ir (r)evoliuciniu Šventojo Tėvo Benedikto XVI atvykimo paminėjimu".

Beveik 300 žmonių nurodė dalyvausiantys šiame proteste, kurio vieta kol kas neparinkta.

Apie milijonas jaunųjų katalikų susirinko į Madridą ir jo apylinkes švęsti rugpjūčio 16-21 dienomis vyksiančius Pasaulinių jaunimo dienų renginius, kurių atmosfera panaši į roko festivalį.

Benediktas XVI į Ispaniją atvyks ketvirtadienį ir dalyvaus keturių paskutiniųjų šio festivalio dienų renginiuose. Atvykusį pontifiką jaunuoliai planuoja pasveikinti per didelę ceremoniją Madrido centrinėje Kibelės aikštėje.

Gėjai ir lesbietės masinio bučiavimosi akciją taip pat buvo surengę Barselonoje per popiežiaus paskutinį vizitą Ispanijoje pernai lapkritį.

Tąsyk apie 200 homoseksualių vyrų ir moterų bučiavosi lapkričio 7 dieną, reikšdami protestą dėl konservatyvaus Bažnyčios požiūrio, kai pontifikas buvo vežamas skaidrioje papamobilio kabinoje Barselonos gatvėmis.