S.Tyhypka dalyvavo 2010 metų prezidento rinkimuose, per kuriuos liko trečioje vietoje po ekspremjerės Julijos Tymošenko, kuri šiuo metu yra teisiama.

Kitą rudenį šalyje vyks parlamento rinkimai, ir politologai vertina politinių jėgų susiliejimą kaip valdžios partijos mėginimą užverbuoti įtakingus visuomenėje asmenis.

"Mums reikia susitelkti. Šis žingsnis bus naudingas partijoms šalyje", - sakė partijos "Stipri Ukraina" lyderis 51-erių metų S.Tyhypka antradienį bendroje spaudos konferencijoje su dabartiniu daugumą parlamente turinčios Regionų partijos lyderiu, ministru pirmininku Mykola Azarovu.

"Manau, kad tuo politinės jėgos, kuri vykdys šalyje reformas, stiprinimas nesibaigs. Drįstu manyti, kad prie mūsų iniciatyvos prisijungs ir kiti politikai, ir kitos partijos", - sakė M.Azarovas.

Jis pažymėjo, kad "Stipri Ukraina" turi maždaug 100 tūkst. šalininkų, o Regionų partija vienija daugiau nei 1,3 mln. žmonių 49 mln. gyventojų šalyje.

Regionų partija, kuri paskelbė V.Janukovyčių savo garbės lyderiu, susivienijo su S.Tyhypkos partija, vykstant J.Tymošenko baudžiamajam procesui. Opozicionierė mano, jog yra persekiojama mėginant pašalinti ją iš politinės arenos, o Vakarai pavadino tai, kas vyksta, Ukrainos ištikimybės Europos demokratinėms vertybėms testu.

Prezidento rinkimuose už S.Tyhypką, kuris dalyvavo juose pragmatiko-reformatoriaus amplua, balsavo 13 proc. rinkėjų. Dabar už jo partiją parlamento rinkimuose pasiryžę atiduoti balsus maždaug 5 proc. rinkėjų, rodo naujausios apklausos. Už Regionų partiją rengiasi balsuoti maždaug 20 proc.,o už Julijos Tymošenko "Tėvynę" - apie 13 procentų. Tuo tarpu valdžios politinių jėgų populiarumas mažėja spaudžiant ekonominiams sunkumams, privertusiems Kijevą prašyti TVF finansinės pagalbos.

Taikomųjų politikos tyrimų centro "Penkta" vadovas Volodymyras Fesenka mano, kad S.Tyhypka pasirinko gerą laiką susivienyti su Regionų partija.

"Dabar "Stiprios Ukrainos" populiarumas siekia beveik 5 proc., o tai yra galimas naujas rinkimų slenkstis - atitinkamai rizikos zona - sakė V.Fesenka. - Ir Serhijus Tygypka, kaip patyręs verslininkas, matyt, mano, kad geriau parduoti akcijas, kai jos kainuoja brangiai, nei tada, kai jos pateks į rizikos zoną".

S.Tyhypka praėjusį pavasarį sutiko įeiti į V.Janukovyčiaus sudaromą vyriausybę kaip vicepremjeras ir dalyvavo derybose su TVF.

Regionų partijoje svarstoma galimybė pakelti partijų patekimo į parlamentą slenkstį nuo trijų iki penkių proc., ir, esant tokiam scenarijui, S.Tyhypkos partija būtų pažeidžiama.