Rusijos dienraštis "Kommersant" trečiadienį rašė, kad Rusija sudarė JAV pareigūnų, kuriems bus uždrausta įvykti į Rusiją, sąrašą. Taip šalis atsako į JAV sudarytą juodąjį sąrašą, į kurį įtraukti su kontroversiška advokato Sergejaus Magnitskio mirtimi ikiteisminio sulaikymo įstaigoje 2009-ųjų lapkritį susiję asmenys.

"Mes girdėjome Rusijos žiniasklaidos pranešimus apie Rusijos neva taikomą draudimą išduoti vizas, - raštu į klausimą atsakė valstybės departamentas. - Formaliai iš Rusijos vyriausybės apie tai negirdėjome".

Rusija į juodąjį sąrašą įtraukė kelias dešimtis JAV pareigūnų, įskaitant susijusius su rusų verslininko Viktoro Buto, kuris JAV teisiamas už ginklų kontrabandą, ir Rusijos lėktuvo piloto Konstantino Jarošenkos, nuteisto už narkotikų prekybą JAV, rašė "Kommersant".

Rusija anksčiau pareiškė, kad liepos pabaigoje JAV apribojimai, pritaikyti oficialiai apie tai neperspėjus Maskvos, komplikuos dviejų šalių santykius. Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas įsakė užsienio reikalų ministerijai reaguoti į sankcijas.

Advokatas S. Magnitskis metus praleido Maskvos ikiteisminio sulaikymo centre ir mirė 2009-ųjų lapkritį. Netrukus po to, kai paskelbė, kad aptiko didžiulę policijos tyrėjų apgavystę, jis buvo sulaikytas dėl kaltinimų mokesčių vengimu. Liepą kremliaus žmogaus teisių taryba sakė, kad jis galėjo mirti nuo mušimo ir kad jam keliami kaltinimai apgaulingi.