Iki šiol policija suėmė beveik 1 tūkst. 200 riaušininkų. Vien tik Londone, kur kilo didžiausi neramumai, sulaikyta 820 žmonių, 279 jų pateikti kaltinimai dėl įvairių nusikaltimų.

Pirmiesiems riaušininkams jau skirtos kalinimo bausmės. Du vyrai, dalyvavę riaušėse Mančesteryje, sės už grotų 10 ir 16 savaičių.

Sustiprintos policijos pajėgos trečiadienį palaikė tvarką labiausiai šių neramumų nuniokotuose miestuose, o teismai veikė visą naktį, nagrinėdami šimtų įtariamų riaušininkų ir plėšikautojų bylas.

Policija sulaikė apie 150 vyrų būrį Londono pietiniame rajone Eltame, o Birmingame, kur antradienį savo bendruomenę nuo plėšikautojų gynę trys azijiečiai žuvo partrenkti automobilio, tvyrojo įtempta ramybė.

Praėjusią naktį daugelyje Londono rajonų tvyrojo baugi ramybė, o tvarką sostinėje prižiūrėjo gausios policijos pajėgos. Sostinės policija pranešė, kad Londono pietiniame Eltamo rajone grupė žmonių į pareigūnus ėmė mėtyti įvairius daiktus, tačiau incidentas buvo "suvaldytas", o jame dalyvavę asmenys išvaikyti.

Kituose miestuose, kur anksčiau šią savaitę nevaldomai siautėjo plėšikautojai, naktį taip pat buvo palyginti ramu. Tačiau pirmą kartą nedideli neramumai buvo užfiksuoti Velse.

Parlamentas renkasi į neeilinį posėdį

Dėl neramumų ketvirtadienį į neeilinį posėdį renkasi Didžiosios Britanijos parlamentas, bus aptartos didžiausios per kelis dešimtmečius šalį apėmusios riaušės.

Nepaprastąją sesiją sušaukė šalies premjeras Davidas Cameronas, kuris antradienį nutraukė atostogas Toskanoje ir parskrido vadovauti atremiant didžiausią iššūkį konservatorių vadovaujamai vyriausybei nuo jos darbo pradžios pernai gegužę. Premjeras Davidas Cameronas paskelbė, kad imsis griežtų veiksmų prieš riaušininkus. Dėl neramumų esą būtini visi įmanomi žingsniai tvarkai atkurti.

Riaušės šeštadienį kilo Londone ir praėjusiomis dienomis vis labiau plito ir į kitus Britanijos miestus. Jų priežastis - 29 metų tamsiaodžio mirtis. Jis žuvo nuo policijos kulkos. Balistinis tyrimas parodė, kad pats vyras į pareigūnus nešaudė. Prieš tai taip tvirtino Skotland Jardas.