Kad buvo pažeista Estijos oro erdvė, nustatė Estijos oro erdvės stebėjimo centro budinti komanda. Lėktuvas šalies oro erdvę pažeidė 6100 metrų aukštyje ir į teritoriją įskrido apie tris kilometrus. Iš Estijos oro erdvės orlaivis išskrido 15 val. 33 min.

Kaip sakė Estijos vidaus reikalų ministerijos (VRM) atstovas žiniasklaidai, VRM kreipėsi į Taline įsikūrusią Rusijos Federacijos ambasadą, prašydama ją paaiškinti šį incidentą.

Rusija iš anksto buvo perspėjusi Estiją apie skrydį, vyksiantį vadovaujantis Atviro dangaus sutartimi, tačiau leidimo įskristi į Estijos oro erdvę lėktuvas nebuvo gavęs.

Iš Sankt Peterburgo į Kaliningradą skridusiame lėktuve buvo įmontuotas radiolokacinis švyturys-atsakiklis, perdavinėjęs informaciją apie lėktuvą.

Atviros erdvės sutartis numato, kad visus pagal ją vykstančius skrydžius prižiūri tarptautiniai stebėtojai, kurie taip pat garantuoja, jog skrydžio metu nebus fotografuojama iš oro.

"AN-30" yra žvalgybos lėktuvas, pritaikytas stebėti ir fotografuoti vietoves bei objektus. Jis naudojamas tiek kartografijos, tiek karinės žvalgybos tikslais.