"Šiuo metu nėra jokių įrodymų, kad per šį incidentą buvo šaudyta iš pistoleto, kuris buvo rastas įvykio vietoje", - nurodė Nepriklausoma policijos skundų tyrimo komisija (IPCC), atnaujinusi informaciją apie praeitą ketvirtadienį Londono šiauriniame Totenamo rajone įvykusį incidentą.

M.Duggano šeima pareiškė esanti "visiškai sukrėsta" šių išvadų ir pareikalavo "atsakymų" iš policijos.

29 metų vyras, kuris buvo keturių vaikų tėvas, važiavo taksi, kai šį automobilį sustabdė policija, vykdanti reidą prieš ginkluotą nusikalstamumą juodaodžių bendruomenėje.

Pasak IPCC, per šį incidentą vienas ginkluotas pareigūnas iššovė du kartus, o žuvusiojo skrodimas parodė, kad vienas šūvis pataikė M.Dugganui į krūtinę ir buvo mirtinas, o antrasis sužalojo jo dešinį žastą.

Po šio incidento vieno policininko nešiojamoje radijo stotelėje buvo rasta įstrigusi kulka, o įvykio vietoje rastas policijos nenaudojamo modelio šaunamasis ginklas.

Tačiau balistinė ekspertizė parodė, jog radijo stotelėje įstrigusi kulka buvo tokia pati, kaip naudojamos policijos. Pareigūnai nurodė, kad su šia kulka "dar atliekami DNR tyrimai, bet aišku, kad ji buvo iššauta iš" pistoleto kulkosvaidžio "Heckler & Koch MP5", naudojamo policijos.

Įvykio vietoje buvo rastas perdirbtas automatinis pistoletas BBM "Bruni". Šis ginklas buvo neteisėtas, tačiau per pastarąjį incidentą jis nebuvo panaudotas, nustatė ekspertai, pridūrę, jog bus atliekami tolesni tyrimai..

"Kažkas turi už tai atsakyti, - sakoma M.Duggano šeimos pranešime, kurį paskelbė televizija "Sky News". - Negalime patikėti, kad jie galėjo taip pasielgti. Mūsų laikais tai visiškai nepriimtina, Esame labai, labai pikti ir dabar norime atsakymų iš policijos."

Šios naujienos patvirtino abejones dėl M.Duggano žūties aplinkybių, o šis prieštaringai vertinamas incidentas sukėlė didelę įtampą Totename, kurio etniškai mišrioje bendruomenėje neretai kildavo konfliktų su policija.

Šeštadienį surengta taiki demonstracija dėl keturių vaikų tėvo žūties Totename peraugo į riaušes, kurios sekmadienį ir pirmadienį išplito kituose Londono rajonuose bei tapo didžiausia per kelis pastaruosius dešimtmečius Londoną apėmusia smurto banga.

Skotland Jardas pareiškė teigiamai vertinantis IPCC atnaujintas išvadas.

"Visi - pono Duggano šeima, visuomenė ir policija - suinteresuoti, kad IPCC sugebėtų išaiškinti visus faktus apie praeito ketvirtadienio įvykius, kad būtų visiškai suprantama, kas nutiko", - sakoma policijos pranešime.

Policija atskleidė, kad ginkluoti pareigūnai, susiję su incidentu Totename, šiuo metu nesiunčiami patruliuoti, nors į Londono gatves antradienį buvo pasiųsti tūkstančiai papildomų policininkų, siekiant užkirsti kelią tolesniems neramumams.