Interviu paskelbtas antradienį Gruzijos URM tinklalapyje.

"Jokio tokio susitarimo derybose Šveicarijoje nebuvo. Be to, jokios vertės tokia statistinė informacija neturi. Tokią informaciją šiandien nesunku gauti. Jeigu Rusija mano, kad tokios informacijos suteikimu gali būti išspręstos visos stojimo į PPO problemos, tai apsigauna", - sakė S.Kapanadzė.

Pasak jo, per derybas liepą Šveicarijos atstovai pasiūlė išnagrinėti dokumentą, numatantį pradėti krovinių gabenimo per pasienio kontrolės punktus Abchazijoje ir Pietų Osetijoje tarptautinę stebėseną ir įdiegti juose modernią kontrolės sistemą.

"Jeigu Rusija tokį siūlymą priims, ji galės žengti rimtą žingsnį į įstojimą į PPO", - sakė S.Kapanadzė ir pridūrė, kad tarptautinę stebėsena galėtų atlikti Europos Sąjunga (ES).

"Kalbėdamas apie galimus kompromisus derybose su Rusija ministro pavaduotojas pareiškė, jog Gruzija jau padarė didelį kompromisą, atsisakiusi reikalavimo, kad Gruzijos muitininkų būtų prie Psou upės Abchazijoje ir Roko tunelyje Pietų Osetijoje.

"Visi turi suvokti, kad pagrindinis problemiškas klausimas su mumis dėl Rusijos įstojimo į PPO - tai neteisėta prekyba ir neteisėtos muitinės administracijos", - sakė S.Kapanadzė.