Labiausiai tikėtina, kad princas į Afganistaną bus išsiųstas kitais metais, kai baigtis „Apache“ sraigtasparnių pilotavimo mokymai. 2008 metais princas Harry‘s tarnavo Afganistano Helmando provincijoje, tačiau po 10 savaičių turėjo grįžti namo, kai Australijos žurnalas pažeidė draudimą ir atskleidė princo buvimo vietą.

Buvo imta nuogąstauti, kad princo buvimas Afganistane gali kelti didelį pavojų kitiems kariams, nes princą taikiniu galėjo pasirinkti Talibano kovotojai.

Paklaustas, ar jo šeima jaudinsis, kai jam teks grįžti prie fronto linijos, 26 metų princas atsakė: „Jie jaudinsis, kaip ir bet kuri kita šeima“.

„Ir mano močiutė, ir tėtis, be abejo. Tačiau močiutė geriausiai iš visų mane supranta ir palaiko, nes juk ji karalienė – ji geriausiai iš visų supranta mano pareigą tarnauti šaliai, ir būtent tokį kelią pasirinkau, tokį pasirinko ir Williamas. Būtent tą ir darysime“, - ryžtingai kalbėjo Jungtinės Karalystės princas.

Princas Williamas – Jungtinės Karalystės Karališkųjų oro pajėgų paieškų ir gelbėjimo sraigtasparnio pilotas.

„Kol atliekame karinę pareigą, galime mažiau rodytis viešumoje, ir būti matomi rečiau nė kiti mūsų šeimos nariai, tačiau toks mūsų darbas, ir jei atliekame savo darbą, net jei dėl jo aš turiu išskristi, o Williamas skraidyti virš Velso pakrantės, mes tam pasiryžę“, - sakė Harry‘s.

Tokias mintis princas išsakė per interviu BBC gynybos žurnalistui Frankui Gardneriui kelionės Arktyje metu.

„Kai grįžau paskutinį kartą, viskas buvo dėl žiniasklaidos. Norėjau grįžti atgal, bet man buvo pasakyta „žiniasklaida mano, kad savo misiją įvykdei, leisime jai taip manyti, kol nesugalvojai ko kito“. Taigi prisisėdau su buvusiu kariuomenės vadu generolu Dannattu pasikalbėti ir kilo idėja sraigtasparnių idėja. Mano tėvas buvo sraigtasparnio pilotas, galbūt tai šeimos tradicija. Tai buvo galimybė, kurios negalėjau atsisakyti, kad ir kas benutiktų“, - pasakojo princas.

Pirmąjį mokymų etapą Harry‘s sėkmingai baigė balandį, jam suteiktas kapitono laipsnis. Antrasis mokymų etapas bus baigtas iki metų galo. Instruktoriai princą įvardija kaip „gimusį būti pilotu ir turintį intuiciją“.