“Pažįstu senatorių Liebermaną nuo 1988-ųjų, kai jis pradėjo remti Baltijos (valstybių) nepriklausomybę”, naujienų agentūrai BNS sakė Vaira Paeglė, kuri iki 1998 metų gyveno Konektikute ir buvo šios valstijos Lietuvių, latvių ir estų aljanso prezidentė. Dabar ji yra Latvijos parlamentarė.

Pasak V. Paeglės, J. Liebermanas niekada neatsisakydavo susitikti su baltų atstovais, dalyvaudavo jų demonstracijose ir renginiuose, kuriuose būdavo renkamos lėšos.

“Jis ir dabar tebėra Senato Baltų parlamentinės grupės narys”, sakė V. Paeglė ir pridūrė, kad jo išrinkimas į viceprezidento postą būtų labai palankus Baltijos valstybėms.

J. Liebermano garbingumą ir moralinį autoritetą pripažįsta tiek JAV demokratai, tiek respublikonai, sakė Latvijos parlamentarė. Jos nuomone, J. Liebermano pasirinkimas kandidatu į viceprezidentus yra ne tik drąsus, bet ir išmintingas politinis žingsnis, atnešiantis naudos demokratų kandidatui į prezidentus Alui Gore (Elui Gorui).

“Mano asmenine nuomone, Liebermanas yra prieinamas žmogus, turintis gerą humoro jausmą ir labai protingas”, pridūrė V. Paeglė.

JAV visuomenės nuomonės apklausos rodo, kad respublikonų kandidatas į prezidentus George W. Bushas (Džordžas V. Bušas) yra populiaresnis už dabartinį viceprezidentą A. Gore.