81 metų H.Geissleris, tarpininkaujantis ginče dėl naujos geležinkelio stoties statybų Štutgarte, frazę ištarė penktadienį, susitikęs su projekto šalininkais ir kritikais.

Politikas sakė bandęs atkreipti dėmesį į tai, kad būtina pasiekti kompromisą. Tačiau žiniasklaida vos ne tą pačią akimirką paleido kritikos strėlių laviną. Tai dar kartelį įrodo, kaip jautriai į bet ką, susijusį su naciais, reaguoja Vokietijos visuomenė, o ypač politikai.

„Net jei H.Geissleris ir senas žmogus, net jei jam ir patinka būti dėmesio centre, skolintis J.Goebbelso frazes nepriimtina. Dabar iš jo kaip iš tarpininko jokios naudos – jam belieka džiaugtis pensija ir ilgais pasivaikščiojimais gryname ore. Kuo toliau nuo politikos ir mikrofonų“, - sakė įtakingo transliuotojo ARD žurnalistas Frabkas Wahligas.

Buvęs Helmuto Kohlio ministrų kabineto narys, 12 metų iki 1989 metų ėjęs konservatyviosios Krikščionių demokratų partijos generalinio sekretoriaus pareigas, H.Geissleris puikiai žinomas dėl savo išskirtinės retorikos. Paskutiniais metais jis ėjo tarpininko pareigas sprendžiant ne vieną pramoginį ginčą.

Situacijos politikos senbuvis nepagerino ir per interviu antradienį, kurio metu kone apsimetė nežinąs, kad ši frazė priklauso J.Goebbelsui. 1943 metų vasario 18 dieną po Vokietijos kariuomenės pralaimėjimo prie Stalingrado minios atsakymas į propagandos ministro klausimą buvo „Ja“.
Trečiadienį Vokietijos politikos senbuvis jam metamus kaltinimus pavadino absurdiškais.

„Jeigu man artima J.Goebbelso mąstysena, tai „Playboy“ – oficialus Vatikano leidinys. Kiekvieną kartą, kai kas nors pamini bent mažytę detalę iš nacistinių laikų, kai kurie žmonės labai susinervina ir išeina iš proto“, - dienraščiui „Passauer Neue Presse“ sakė susikompromitavęs politikas.

Politikas teigia specialiai pasirinkęs šią frazę – jis norėjęs pažymėti taikaus ginčo sprendimo svarbą. Jis taip pat sakė, kad frazę „totalinis karas“ sugalvojo ne nacių ministras, o Winstonas Churchillis.