Garsusis Oktoberfestas Vokietijoje 178-ąją kartą prasidės rugsėjo 17 dieną. Miunchenas jau pradėjo ruošis 7 mln. turistų antplūdžiui ir jau stato alaus palapines.

Planuojama moterims išdalyti apie 5 tūkst. žalių neoninių raiščių. Raiščio viduje yra galimybė užrašyti tokią informaciją kaip, pavyzdžiui, draugų telefono numeris ar viešbučio adresas. Tai labai svarbi informacija toms, kurios padaugino alaus ir jau nebežino, kaip grįžti į laikinus namus. Vandeniui atsparūs sunkiai nutraukiami raiščiai bus dalijami įvairiose vietose – viešbučiuose ir stovyklavietėse, kur visada gausu turistų.

Tikimasi, kad raiščiai padės pasiklydusioms moterims saugiai grįžti namo ir drastiškai sumažins seksualinių nusikaltimų skaičių, kurių per alaus šventę pasitaiko tikrai ne vienas.

Kiekvienais metas per Oktoberfestą į policiją kreipiasi apie 12 moterų, kurios praneša apie išprievartavimą ar bandymą išprievartauti, teigia Miuncheno moterų krizių centro darbuotojas Maike‘as Bublitzas. Ekspertai mano, kad tikrasis išprievartavimų skaičius gali būti 10 ar net 20 kartų didesnis nei oficiali statistika.

Jei ši iniciatyva bus sėkminga, kitais metais ketinama jos apimtį plėsti.