Premjero pareiškimas, išsakytas jėgos pratimų fone, buvo išgirstas ir Rusijoje, ir užsienyje. Apsilankyti salos inkubatoriuje V. Putinas pakvietė net ir oponentus, tačiau saviškiai taip ir nesužinojo, ar jis kels savo kandidatūrą į prezidentus.

„Seliger–2011“ sąskrydyje V. Putinas pažadėjo išmokti važiuoti dviračiu tandemu kartu su D. Medvedevu, numesti svorio, lenkė rankas su „našistais“, užlipo ant dirbtinės uolos ir be užuolankų atskleidė Rusijos vadovybės planus, susijusius su Baltarusija ir Pietų Osetija.

Tinklaraštininkams V. Putinas patarė patiems atvažiuoti į „Seliger“.
Rugpjūčio 1 d. V. Putinas sraigtasparniu atvyko į jaunimo forumą „Seliger–2011“, kuris nuo liepos 1 d iki rugpjūčio 2 d. vyksta Tverės srityje Rusijoje. Čia jį pasitiko Federalinės jaunimo reikalų agentūros vadovas Vasilijus Jakemenka ir Sporto, turizmo bei jaunimo politikos ministras Vitalijus Mutka.

Kaip pažymi RBK, visų pirma premjeras, pagal savo sportinį įvaizdį, aplankė aikštelę su stendu „Vladimiras Putinas ir sveikas gyvenimo būdas“, po to pasisvėrė kartu su forumo dalyviais, kurie kovoja su antsvoriu. Kartu su V. Putinu bendras svoris sudarė daugiau nei 6 tonas. Kai forumo dalyviai išsakė ryžtą per metus atsikratyti tonos svorio, V. Putinas pažadėjo numesti pusę kilogramo.

Dvi valandas atsakinėdamas į forumo dalyvių klausimus, Rusijos premjeras pareiškė manantis, jog prie Rusijos gali būti prijungta Pietų Osetija ir Baltarusija. Jis pridūrė, kad viskas priklausys nuo Pietų Osetijos ir Baltarusijos gyventojų išreikštos valios.