Dar šešių žmonių likimas tebėra neaiškus - dingusiųjų be žinios po sprogimo Luhansko srityje sąrašuose iki šiol yra du darbininkai, Donecko srities Makejevkoje ieškoma keturių kasybininkų.

Avarijos abiejose šachtose įvyko anksti rytą penktadienį: pirmiausia Suchodilsko šachtoje, maždaug 915 metrų gylyje, nugriaudėjo sprogimas, o netruks Bažanovo šachtos paviršiuje sugriuvo 70 metrų keltuvo, kuriuo žmonės leidžiasi į šachtą ir pakyla iš jos, 70 metrų bokštas.

Kaip informuoja BBC tarnyba ukrainiečių kalba, dabar gelbėtojai mėgina pasiekti kasybininkus, patekusius po užgriuva Bažanovo šachtoje. Gelbėtojai teigia, jog jie girdi beldimą: gali būti, kad taip jiems duodamas signalas. Po užgriuvomis gali būti likę dar keturi kasybininkai.

Gelbėjimo darbams Luhansko srityje vadovauja energetikos ir anglių pramonės ministras Jurijus Boiko ir NSM srities vyriausiosios valdybos operatyvinė grupė. Ten taip pat yra prezidentas Viktoras Janukovyčius.

NSM atstovas pareiškė, jog tikslios avarijos priežastys dar aiškinamos, bet Luhansko srities administracija mano, kad tai buvo oro ir metano mišinio sprogimas.

Ukrainos nepriklausomos kasybininkų profsąjungos pirmininkas Michailas Volynecas pavadino rytinę Suchodilsko šachtą viena pavojingiausių šalyje būtent dėl ten susikaupusio metano.

Avarijos metu šachtoje buvo 252 žmonės, pavojingoje zonoje - 28 kasybininkai.

Vienos didžiausių Ukrainoje anglių gavybos bendrovės "Krasnodonugol", kuriai priklauso šachta, vadovybė pažadėjo kiekvieno žuvusiojo šeimai išmokėti 1 mln. grivinų ( 125 tūkst. dolerių) kompensaciją.

Rytinė Suchodilsko šachta dirba nuo 1980 metų. Praėjusią savaitę joje kilo gaisras, bet niekas nenukentėjo.

Ukrainos šachtose vien pastarąją savaitę įvyko keturios avarijos. Antradienį įvyko sprogimas Donecko srityje: Krasnoarmeisko rajone Rodinsko šachtoje per uolienos griūtį žuvo trys žmonės.

Šeštadienio naktį Stepnajos šachtoje Dniepropetrivsko srities Pervomaisko mieste įsiliepsnojo metalas ir degė anglys. Niekas nenukentėjo.