"840-uoju reisu skridusiame UA lėktuve su 246 keleiviais maždaug 90 min. po pakilimo iš Sidnėjaus buvo rastas daiktas, kuris sukėlė tam tikrų įtarimų dėl saugumo", - sakoma oro bendrovės pranešime.

"Imdamasis atsargumo priemonių kapitonas tuoj pat grįžo į Sidnėjų ir be jokių incidentų nutūpė 17 val. 50 min. (10 val. 50 min. Lietuvos laiku)", - sakoma pranešime.

Incidentas buvo susijęs su tuo, kas buvo "suprasta kaip bombos grėsmė", - su lėktuve rastu rašteliu, sakė Australijos transporto ministro Johno Andersono (Džono Andersono) atstovas.

Vietos žiniasklaida iš pradžių pateikė prieštaringus pranešimus dėl to, kodėl "Boeing 747-400" turėjo pasukti atgal. Vienuose jų buvo teigiama, kad pilotų kabinoje įsijungė signalizacija, rodanti, kad galbūt mėginama užgrobti lėktuvą. Viena televizija pranešė apie kilusius nuogąstavimus dėl bombos.

Keleiviai į Los Andželą dabar išskris trečiadienį 11 val. 30 min. vietos (04 val. 30 min. Lietuvos) laiku, pranešė kompanija.

Pernai vienam vyrui, kuris buvo ginkluotas nusmailintais mediniais pagaliukais, pamėginus užgrobti vietinio susisiekimo lėktuvą, antrajame pagal dydį Australijos oro uoste Melburne buvo iš naujo įvertintos saugumo priemonės.