Atsakymas į žurnalisto klausimą, ar internetas palengvina radikaliosios dešinės propagandos platinimą, ekspertas atsakė, kad „radikaliosios dešinės grupuotės nuo pat pradžių buvo pirmaujančios šiuolaikinių technologijų srityje“. Neonacių tinklalapis „Stormfront“ veikė jau 1995 metais, jis buvo įkurtas praktiškai iš karto po to, kai atsirado pasaulinis tinklas.

Dešinysis radikalizmas internete ir televizijoje gąsdina ir atbaido daugumą normalių žmonių. Tačiau pakanka ir mažumos. „Jei 99 proc. televizijos žiūrovų dešinieji radikalai kelia siaubą, tai būtinai atsiras 1 procentas, kuriems jie ims imponuoti“, - aiškina slaptasis agentas.

Anot eksperto, teroristai, veikiantys po vieną, iš pradžių nebuvo vieniši vilkai, jie priklausė vienai ar kitai grupuotei.

Susipažinęs su A. B. Breiviko manifestu, R. Eatonas daro išvadą, kad anksčiau nusikaltėlis priklausė grupuotei, susibūrusiai 2002 metais su tikslu atnaujinti Tamplierių ordino veiklą kovai su musulmonais.

„Prie vienišo vilko psichologijos artėjama bėgant metams“, - mano slaptasis agentas. Anot jo, vienas iš tokios individualios veiklos pliusų – mažesnė tikimybė išsiduoti.

„Tinklas nepakeitė radikaliųjų dešiniųjų judėjimo. Jie patys pasikeitė ir per paskutinius 20 metų ėmė veikti vis pedantiškiau“, - aiškina ekspertas.

Į klausimą, kaip giliai į dešiniųjų pasąmonę įsiskverbė antimusulmoniškos idėjos, slaptasis agentas paaiškino: „Antiislamizmo apraiškas stebime vos kelerius metus, ir jo priežastimi galime drąsiai įvardyti 2001 metų rugsėjo 11 dienos įvykius. Tačiau teroristinis išpuolis Norvegijoje kelia nerimą. Nemanau, kad tai buvo paskutinis toks atvejis“.