Remiantis apklausos rezultatais, 38 proc. respondentų labai neigiamai vertina deputatų darbą ir rašo jiems 1-2 balus iš dešimties galimų. 30 proc. latvių mano, kad Seimas vertas 3-4 balų.

20 proc. apklaustųjų teigia, kad parlamentarai dirba patenkinamai (5-6 balai). Ir tik 5 proc. gyventojų patenkinti Seimu ir vertina jį 7-8 balais. 1 proc. mano, kad liaudies išrinkti atstovai dirba labai gerai, todėl jiems galima rašyti 9-10 balų.

6 proc. respondentų neturėjo nuomonės apie parlamento darbą. Apklausa atlikta liepos 12-14 dienomis, joje dalyvavo 900 žmonių.

Šeštadienį Latvijoje vyks referendumas dėl Seimo paleidimo, kurį inicijavo buvęs prezidentas Valdis Zatleras.

V.Zatleras ragina tikėti, kad žmonės gali pakeisti padėtį šalyje

V. Zatleras, dabartinis Reformų partijos lyderis, ragina gyventojus šeštadienį dalyvauti referendume ir tikėti, kad jų rankose - galia kažką pakeisti.

V. Zatleras pažymėjo, kad, praėjus beveik dviem mėnesiams po jo pasiūlymo paleisti parlamentą, vis daugiau žmonių abejoja jo sprendimu.

Valdis Zatleras
"Dabar, kai nebesu Latvijos prezidentas, galiu paprasčiausiai pasakyti: man atsibodo tai, kas dėjosi. Man, kaip ir jums visiems, atsibodo gyventi šalyje, kurią valdo melas, cinizmas ir godumas", - vaizdo įraše sakė V. Zatleras.

Buvęs prezidentas teigė, kad tą dieną, kai nusprendė siūlyti paleisti Seimą, jis pasikvietė ministrą pirmininką Valdį Dombrovskį ir Seimo pirmininkę Solvitą Abuoltinią į susitikimą ir paklausė, ar jie turi planą, kaip pakeisti dabartinę situaciją.

"Deja, jie atsakė, kad plano neturi, todėl aš nusprendžiau imtis veiksmų", - sakė V. Zatleras.

"Aš jums atvėriau duris į permainas. Jūs visi privalote peržengti šį slenkstį ir pajusti, kad turite galią valdyti savo, savo šeimos ir Latvijos likimą", - pabrėžė V. Zatleras, ragindamas žmones dalyvauti referendume.

Gegužės 28 dieną buvo pranešta, kad V. Zatleras, kuris tuo metu buvo Latvijos prezidentas, pasiūlė paleisti Seimą. Jis sakė, kad taip nusprendė dėl parlamento ir teismo nesutarimų, tokių kaip incidentas, kai Seimas balsavimu neleido Korupcijos prevencijos biurui apieškoti parlamentaro Ainaro Šleserio namų.