Baimintasi, kad galėjo įsilaužti į Naujosios Zelandijos policijos kompiuterių sistemą.

Kaip rašoma laikraštyje „Southland Times“, iš karto po vasario 22 d. Kraistčerče įvykusio žemės drebėjimo iš šalies išvyko trys izraeliečiai, vienas žuvo, o pas jį rasti penki pasai. Po šio įvykio buvo pradėtas tyrimas.

Sklandė gandai, kad į Kraistčerčą bandė neteisėtai patekti Izraelio gelbėtojų komanda ir kad tai 2004 m. įvykių tęsinys. 2004 m. Oklande buvo sulaikyti du įtariami Izraelio žvalgybos agentūros „Mossad“ agentai su padirbtais pasais. Po to Helen Clark vyriausybė ėmėsi diplomatinių sankcijų prieš Izraelį. Kitais metais Izraelis oficialiai atsiprašė.

Šiuo metu JAV viešintis Naujosios Zelandijos premjeras Johnas Key iš pradžių nesistengė užkirsti kelio diplomatiniam nesklandumui, jis teigė, jog Naujoji Zelandija nesuinteresuota aptarinėti tokių klausimų; bei patvirtino, kad po žemės drebėjimo saulukė kelių skambučių iš Izraelio premjero Binyaminas Netanyahu.

Kiek vėliau J. Key paneigė gandus apie šnipinėjimą. Jis informavo, kad buvo atliktas tyrimas ir nerasta jokių nusikalstamos veiklos įrodymų.