"Žmogaus, o juo labiau vaikų, nužudymas niekuo negali būti pateisinamas. Bolševikai nužudė paskutinį Rusijos imperatorių ir jo šeimos narius kaip didžiosios valstybės simbolį. Piktadarystė, kurią padarė bolševikų režimas, - tai mėginimo sunaikinti savo šalies praeitį ir palaidoti jos istoriją pavyzdys", - pareiškė B.Gryzlovas, sukakus paskutinio Rusijos imperatoriaus Nikolajaus II ir jo šeimos narių sušaudymo 1918 metų liepos 17 dieną eilinėms metinėms.

B.Gryzlovas pabrėžė, kad be teismo ir tyrimo, nesant jokių juridinių aktų, naktį slaptai nuo visų, caro šeimos nariai ir tie civiliniai asmenys, kurie pasirinko sau būti su Romanovais iki galo, buvo žvėriškai nužudyti Ipatjevo namo rūsyje, sakoma Dūmos kanceliarijos Ryšių su visuomene ir bendradarbiavimo su spauda valdybos pranešime, kurį gavo "Interfax".

"Ilgą laiką jų palaidojimo vieta buvo nežinoma. Ir tik Rusijos naujausios istorijos laikotarpiu mes galėjome deramai palaidoti caro šeimos atstovus", - sakė B.Gryzlovas.

"Ir mūsų uždavinys - padaryti taip, kad tai niekada nepasikartotų ateityje. Nes visuomenė, kuri neturi istorijos, pasmerkta degraduoti", - priduriama pranešime.