Pirmadienį laikraštis "Sun" pranešė, kad dosjė, kuris rastas gulintis gatvėje, buvo nurodytos 62 oro uosto vietos, kuriose labiausiai tikėtina, jog "Al Qaeda" rengtų priešlėktuvinių raketų atakas.

Anot "Sun", dosjė buvo minimi faktai apie judriausio pasaulyje tarptautinio oro uosto priežiūrą, gelbėjimosi kelius, evakuacijos planus bei snaiperių išdėstymą. Pasak laikraščio, planus gatvėje rado vienas automobilistas, jie buvo grąžinti policijai.

Policijos atstovė negalėjo pateikti jokių detalių apie tai, kas buvo rašoma dosjė ar kur jis buvo rastas, tačiau patvirtino, kad jis grąžintas policijai. "Bet kokį saugumo pažeidimą vertiname labai rimtai, - sakė atstovė. - Pradėjome vidinį tyrimą - aiškinamės, kokiomis aplinkybėmis šie dokumentai dingo. Išsiaiškinę su šiuo reikalu susijusius faktus, imsimės tinkamų veiksmų", - sakė atstovė.

Ji negalėjo patvirtinti, ar dosjė buvo sudaręs Heathrow policijos nuovadoje įsikūręs antiteroristinis Aviacijos apsaugos būrys "SO18".

Pasak "Sun", tarp dokumentų buvo detalių žemėlapių ir nuotraukų, įskaitant darytas iš lėktuvų ir palydovų.

Vienoje dosjė dalyje buvo minima oro uosto vieta, kuri teroristinei atakai tiktų idealiai: "Ši vieta - ideali atakuoti iš Heathrow išskrendantiems lėktuvams", - citavo dosjė "Sun", tvirtindamas, kad jame buvo ir minėtosios vietos nuotraukų, darytų iš lėktuvo ir palydovo.

Anot laikraščio, dosjė yra datuotas 2004 metų birželio 26 dieną, jame pateikta informacija galioja iki gruodžio.

Prieš dešimt metų Airijos respublikonų armija taikėsi į Heathrow oro uostą raketų atakomis, tąkart nė viena raketų nesprogo. Pernai saugumo vadovai į Heathrow oro uostą atsiuntė tankus, kai žvalgyba paminėjo turinti žinių apie grasinimus surengti jame raketų ataką. Šiais metais, baiminantis "Al Qaeda" išpuolių, oro uoste buvo atšaukti reisai į JAV.