"Raginu atitinkamas agentūras imtis tyrimo, siekiant įsitikinti, kad amerikiečių privatumas nebuvo pažeidinėjamas", - sakoma Senato komercijos komiteto pirmininko Jay Rockefellerio pranešime.

"Esu susirūpinęs, kad telefoninis šnipinėjimas, dėl kurio Londone prisipažino (R.Murdocho bendrovių grupė) "News Corp.", galėjo būti vykdomas prieš rugsėjo 11-osios išpuolių aukas arba kitus amerikiečius. Jeigu tai vyko, pasekmės bus griežtos", - pridūrė senatorius demokratas.

Šie komentarai nuskambėjo po to, kai Didžiosios Britanijos įstatymų leidėjai sustiprino spaudimą R.Murdochui, o Londono vyriausybė palaikė šiam magnatui adresuotus raginimus nebesiekti įsigyti stambaus palydovinio transliuotojo BSkyB. Be to, tyrimo komitetas iškvietė R.Murdochą duoti parodymus dėl telefoninio šnipinėjimo.

Buvęs premjeras Gordonas Brownas taip pat piktinosi dėl R.Murdocho žiniasklaidos imperijos veiksmų, kaltindamas ją samdžius "žinomus nusikaltėlius", kad galėtų prieiti prie vyriausybės vadovo asmeninių dokumentų.

Be kita ko, jis užsiminė, kad R.Murdocho leidžiami laikraščiai naudojo neteisėtus metodus, rinkdami informaciją apie premjero sūnaus ligą.

Skotland Jardas dar labiau sustiprino spaudimą 80 metų R.Murdochui, kaltindamas jo laikraščius, kurie esą blokavo policijos tyrimą dėl bulvarinio laikraščio "News of the World" vykdyto šnipinėjimo. Pastarąjį leidinį R.Murdochas nusprendė uždaryti nuo praeito sekmadienio.

"Paviešinti faktai apie "News Corporation" laikraščių vykdytą šnipinėjimą prieš įvairius asmenis, įskaitant vaikus, yra skaudus ir rimtas žurnalistinės etikos pažeidimas. Tai kelia rimtų klausimų, ar ši bendrovė pažeidinėjo JAV įstatymus", - pareiškė J.Rockefelleris.

Šis įstatymų leidėjas, daugelį metų pirmininkavęs Senato žvalgybos komitetui, tapo pirmuoju įtakingu JAV Kongreso politiku, paraginusiu ištirti aplinkybes, susijusias su šiuo metu Britaniją krečiančiu žiniasklaidos skandalu.