Besiplečiant šiam skandalui, britų žiniasklaidos magnatas Rupertas Murdochas jau buvo priverstas uždaryti jo centre atsidūrusį bulvarinį laikraštį "News of the World".

Keturi buvę ir tebedirbantys Skotland Jardo pareigūnai stos prieš parlamento Vidaus reikalų komitetą, toliau vystantis šiam skandalui, o vyriausybei sudavus smūgį R.Murdocho planams perimti visą palydovinio transliuotojo BSkyB kontrolę.

Detektyvai pirmadienį sakė G.Brownui, kad jį tikriausiai šnipinėjo laikraščiai "The Sunday Times" ir "The Sun", taip pat priklausantys R.Murdocho žiniasklaidos imperijai.

"Jo šeima sukrėsta nusikalstamumo lygio ir neetiškų priemonių, naudotų asmeniškiems duomenims išgauti. Šis reikalas yra policijos rankose", - sakė buvusio premjero atstovas.

Policija nurodė G.Brownui, kad su "The Sun" ir "Sunday Times" bendradarbiaujantys pareigūnai šnipinėjo jo telefoninius pokalbius, buvo priėję prie jo asmeninės banko sąskaitos ir atskleidė medicinos duomenis apie jo sūnaus sveikatą, kai G.Brownas buvo finansų ministras.

"News of the World" vykdyto telefoninio šnipinėjimo taikiniais taip pat tikriausiai buvo tapę Britanijos karališkosios šeimos nariai, įskaitant sosto įpėdinį princą Charlesą (Čarlzą) ir jo žmoną Camillą (Kamilą), rašo dienraštis "The Guardian".

R.Murdochas netikėtai uždarė populiariausią Britanijoje sekmadieninį laikraštį praeitą savaitgalį, reaguodamas į kaltinimus dėl didelio masto neteisėto šnipinėjimo.

Iškilus pavojui, kad šis puvinys įsimes į kitas R.Murdocho imperijos grandis, jo laikraščių leidybos Didžiojoje Britanijoje bendrovė "News International" paskelbė trumpą pranešimą, kuriame prašoma informacijos dėl kaltinimų, susijusių su G.Brownu.

Tačiau Australijoje gimusio R.Murdocho valdoma "News Corporation" dar labiau nukentėjo, kai premjero Davido Camerono vyriausybė paskelbė, jog šio magnato siekį kontroliuoti BSkyB bus pavesta išnagrinėti Britanijos konkurencijos komisijai.

Kultūros sekretorius Jeremy Huntas sakė parlamentui priėmęs šį sprendimą, kai "News Corporation" atsiėmė savo ankstesnį pasiūlymą pagal koncesijos sutartį išvystyti atskirą bendrovę iš palydovinės naujienų televizijos "Sky News".

"Praeitos savaitės įvykiai sukrėtė šalį", - pareiškė J.Huntas, apibūdindamas neramų laikotarpį, prasidėjusį pasklidus pranešimams, jog "News of the World" šnipinėjo vienos paauglės, kuri vėliau buvo rasta nužudyta, telefoną. Šie kaltinimai galiausiai nulėmė laikraščio uždarymą.

Kultūros sekretorius nurodė, kad Konkurencijos komisijos tyrimas truks bent šešis mėnesius.

Tyrimui dėl šnipinėjimo ir su bulvariniu laikraščiu susijusios galimos pareigūnų korupcijos vadovaujantis Skotland Jardas pirmadienį taip pat paskelbė neįprastą pranešimą, smerkdamas kai kuriuos žiniasklaidos straipsnius, kurie esą yra dalis "sąmoningo" mėginimo sužlugdyti tyrimą.

Policija pranešė, jog per susitikimus su "News International" ir bendrovės advokatais buvo susitarta, jog kai kuri informacija nebus viešinama.

80 metų R.Murdochas šiuo metu yra Londone ir asmeniškai rūpinasi skandalo, dėl kurio jis buvo priverstas uždaryti "News of the World", gesinimu.

D.Cameronas paragino žiniasklaidos baroną verčiau sutelkti dėmesį į šnipinėjimo skandalą, užuot mėginus įsigyti 61 proc. vyriausybės valdomų BSkyB akcijų, dėl kurių pardavimo Londonas dar neapsisprendė.