Šokiruojančioje vaizdo medžiagoje užfiksuota, kaip ne vyresni kaip 5 metų amžiaus vaikai slaptoje „Al Qaedos“ stovykloje mokomi kovoti. Juos moko, kaip sprogdinti pastatus ir pakelėse slėpti bombas. Jungtinės Karalystės kariuomenės vadai Afganistane teigia, kad Talibano kovotojai vis dažniau savižudžiais kovotojais verčia mažamečius, be to, per susirėmimus juos naudoja kaip gyvuosius skydus.

Vaizdo įraše užfiksuota, kaip, sprogus žaislinei policijos mašinai, džiūgauja vaikai. Sprogimas nugriaudėjo vienam vaikui spustelėjus mobiliojo telefono mygtuką.

Vaikai rikiuojasi į eilę, o tuomet jiems įteikiami automatai.

Maištininkai vaikus moko Pakistane Šiaurės Vaziristano provincijoje esančioje slaptoje stovykloje – po mokymų jie bus siunčiami į Afganistaną, kur turės naikinti vakarų karius, net ir aukodami savo gyvybes.

Skelbiama, kad šie vaikai kilę iš etninės uigūrų genties šeimų – Kinijos musulmonų, kurie atsikėlė gyventi į Pakistaną, Afganistaną ir Kazachstaną.

Terorizmo ekspertas Neilas Doyle’as „Sunday Mirror“ teigia, kad vaizdo įrašas buvo paskelbtas pogrindiniame tinklalapyje, jis esą skirtas propagandai.