B.Ford kovojo su krūties vėžiu, priklausomybe nuo vaistų ir alkoholizmu. Ji taip pat įkūrė Betty Ford kliniką Kalifornijos mieste Palm Springse, kuris tapo su priklausomybės ligomis kovojančių garsenybių prieglobsčiu.

38-ojo JAV prezidento Geraldo Fordo našlė mirė penktadienį Eisenhowerio medicinos centre Kalifornijos miestelyje Rančo Miraže.

Pagerbdamas ją dabartinis JAV vadovas Barackas Obama pareiškė: „Per ilgą ir aktyvų gyvenimą Elizabeth Anne Ford išsiskyrė savo narsa ir užuojauta. Būdama mūsų šalies pirmąja ponia, ji buvo įtakinga moterų sveikatos ir moterų teisių gynėja“.

„Palikusi Baltuosius rūmus, ponia Ford padėjo sumažinti socialinį nepakantumą, susijusį su priklausomybės ligomis, taip pat įkvėpė tūkstančius ieškoti labai reikalingo gydymo. Jos mirtis liūdina, tačiau žinome, kad organizacijos, tokios kaip Betty Ford centras, pagerbs jos palikimą, suteikdamos nesuskaitomai daugybei amerikiečių naujo gyvenimo viltį“, - pridūrė prezidentas.

Tuo tarpu N. Reagan pareiškė: „Ji teikė įkvėpimą daugybei žmonių savo pastangomis šviesti moteris apie krūties vėžį, taip pat savo nuostabiu darbu Betty Ford Centre“.