"Vienintelis apsigynimas, kurį turi Dominique'as Straussas-Kahnas, yra tas, kad šis seksualinis susidūrimas įvyko abiejų šalių sutikimu. Tai melas", - sakė advokatas Kennethas Thompsonas, kuris kalbėjo po to, kai D.Straussui-Kahnui buvo panaikintas namų areštas, kaltintojams pareiškus, kad iškilo problemų dėl jį kaltinančios moters patikimumo.

K.Thompsonas kalbėdamas žurnalistų armijai, susirinkusiai prie teismo Manhatane, grasino pirštu ir kaltino apygardos prokurorą Cyrusą Vance'ą rengimusi nutraukti bylą.

K.Thompsonas gynė Afrikoje gimusią kambarinę, kurios pavardė neskelbiama ir kuri teigia, kad gegužės 14 dieną prabangiame Manhatano viešbutyje "Sofitel" patyrė seksualinę D.Strausso-Kahno prievartą.

Iš pradžių kambarinė didžiajai žiuri liudijo, kad iškart po užpuolimo paliko tą viešbučio numerį ir laukė koridoriuje, o paskui apie viską pranešė prižiūrėtojui.

Tačiau kaltintojai penktadienį paskelbė, kad toji 32 metų kambarinė vėliau pakeitė savo pasakojimą ir sakė, kad iš tikrųjų išvalė kitą kambarį ir net grįžo išvalyti D.Strausso-Kahno numerio prieš pranešdama apie užpuolimą savo viršininkams.

Ta moteris taip pat melavo pateikdama prašymą suteikti prieglobstį Jungtinėse Valstijose - melagingai tvirtino, kad savo gimtojoje Gvinėjoje tapo grupinio išžaginimo auka.

K.Thompsonas pripažino, kad jo klientė padarė "tam tikrų klaidų", ir sakė, kad ji pati savanoriškai pateikė šią informaciją. Tačiau nepaisydamas to jis tvirtino, jog teismo medicinos išvados įrodo D.Strausso-Kahno kaltę.

"Dominique'as Straussas-Kahnas išpuolė iš vieno tų kambarių nuogas, (pasileido) jos link, pirmiausia čiupo jai už krūtų ir pradėjo ją pulti, - sakė advokatas. - Jis su tokia jėga griebė jai už vaginos, kad sumušė jos vaginą. Medicinos seserys, kurios ją apžiūrėjo, matė tuos sumušimus ... ir padarė nuotraukas".

Jis suplėšė kambarinės kojines

Pasak K.Thompsono, užpuolimas buvo toks smarkus, kad D.Straussas-Kahnas suplėšė kambarinės kojines ir nutraukė jos peties raištį.

"Tai - medicininis faktas. Dabar jai gali prireikti (peties) operacijos dėl žalos, kurią jis jai padarė", - pridūrė jis.

"Jam baigus, ji atsistojo ir leidosi bėgti prie tų durų ir pasibjaurėjusi po visą tą viešbučio kambarį spjaudyti iš burnos Dominique'o Strausso-Kahno spermą", - teigė advokatas.

Medicininiai įrodymai "paremia aukos pasakojimą", sakė jis.

"Iš to viešbučio į ligoninę ji buvo nuvežta greitosios pagalbos automobiliu. Didžioji žiuri jau nustatė, kad jos pasakojimas patikimas", - pridūrė advokatas.

D.Straussas-Kahnas praleido pirmą ištisą dieną be namų arešto

Buvęs Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovas Dominique'as Straussas-Kahnas praleido savo pirmą po suėmimo ištisą dieną be namų arešto - po to, kai kaltintojai suabejojo jį seksualine prievarta apkaltinusios kambarinės patikimumu ir pasakė, kad ji melavo didžiajai žiuri.

62 metų D.Straussas-Kahnas šypsodamasis, lyg nusimetęs nuo pečių didžiulę naštą, išėjo iš sausakimšos Manhatano teismo salės, kur tvyrojo karštligiška atmosfera. Vieną ranką jis buvo meiliai uždėjęs žmonai Anne Sinclair (An Sinkler) ant peties.

D.Straussas-Kahnas netruko pasinaudoti naujai atgauta laisve ir vakare su žmona bei dar viena pora pavakarieniavo prabangiame Manhatano restorane.

Kaip sakė kanadietė Silvia Grottola, kuri buvo tame italų restorane, D.Straussą-Kahną ir jo žmoną atpažino ir pasveikino viena pora, vakarieniavusi prie gretimo staliuko.

Ta pora priėjo, paspaudė ranką buvusiam TVF vadovui ir jo sutuoktinei.

Tai radikalus posūkis žmogui, kuris gegužę dienas leido Niujorko kalėjime.

Kiek anksčiau kažkoks žmogus į D.Strausso-Kahno namus jo "laisvės" proga atsiuntė balionų, kurių vienas vaizdavo Laisvės statulą.

D.Straussas-Kahnas, kuriam dabar bus grąžintas 1 mln. JAV dolerių užstatas ir 5 mln. dolerių garantija, gali keliauti bet kur Jungtinėse Valstijose, tačiau pareigūnai iki galimo teismo proceso pasilaikys jo pasą.

Kardomosios sąlygos, tarp jų - specialios stebėjimo apyrankės nešiojimas, išėjimų ribojimas ir buvimas name Žemutiniame Manhatane stebint ginkluotiems sargybiniams, buvo panaikintos.