Verslininkas buvo nušautas apie 6 val. sodų bendrijos „Kurzemė“ teritorijoje, kurioje jo šeima turi vasarnamį.

Jis buvo nušautas keliais šūviais ne name, o šalia jo, kai ruošėsi vykti į darbą. Žudikas kol kas nesulaikytas, įvykio vietoje dirba operatyvinis policijos būrys.

Preliminariais duomenimis, į S. Gončarovą buvo šauta tris kartus, kulkos pataikė jam į galvą, ranką ir liemenį. Nuo sužeidimų jis mirė vietoje.

S. Gončarovo žmona, išgirdusi šūvius, išbėgo iš namo, bet žudiko pamatyti nespėjo. Kol kas neatsiliepė įvykio liudininkai, kurie būtų matę žudiką. Ginklo, iš kurio nušautas verslininkas, taip pat dar nepavyko rasti.

Policija spėja, kad žudikas laukė, kol S. Gončarovas išeis iš namų, vykdamas į darbą. Nusikaltimo versijų policija kol kas nepateikė.

Įvykio vietą tiria vietos pareigūnai, jiems padeda specialistai iš Rygos. Kol kas tyrėjai nepaskelbė savo versijos, tačiau su uostų verslu susiję verslininkai, kuriuos apklausė portalas db.lv, mano, kad nusikaltimas galėjo būti įvykdytas verslo pagrindu.

Akcinė bendrovė „Noord Natie Ventspils termināls“ aptarnauja Ventspilio keltų linijas.

„Lursoft“ duomenimis, įmonė buvo įsteigta 1998 m. Įstatinis jos kapitalas – 7,9 mln. latų (38,44 mln. litų). Veiklos sfera: krovinių gabenimas ir saugojimas, pagalbiniai darbai jūrų ir sausumos transporte, prekyba.

Daugiausiai kompanijos akcijų – 30,99 proc. – turi „Ventbunkers“, o po jos – 28,92 proc. – turi Belgijoje registruota įmonė „Noord Natie N.V“.

Sergejus Gončarovas (gimęs 1961 m.) buvo kompanijos valdybos narys nuo 2009 m.