Parduodamos per interneto parduotuvę taobao.com šios ypač plonos kaukės – nuo 0,1 iki 1 milimetro storio – yra gaminamos iš medicininio silikono gelio ir atrodo kaip naujos odos sluoksnis su skylėmis akims ir nosies šnervėms. Iš esmės yra dvi jų rūšys: lipnios kaukės, kurios duoda geresnį poveikį su specialiais klijais ir turinčios juodus raištelius.
Jos turi beveik tokią pačių tekstūrą kaip tikra oda ir gali būti atskiriamos tik per vieno metro atstumą.

Kainos svyruoja nuo 500 iki 2000 juanių (nuo 185 iki 740 Lt) priklausomai nuo kaukės įmantrumo. Barzda arba ūsai kainą gali padidinti dar 50 juanių (19 Lt). Taobao.com paieškos sistema parodė šimtus tokių parduodamų kaukių.

„Gauname vis daugiau užklausų dėl šių kaukių. O verslas klesti“, – teigia kaukes gaminančios kompanijos „Beijing Face Disguise Studio“ savininkas, prisistatęs tik pavarde Xu.

Jis pasakoja savo internetinę kaukių prekybą pradėjęs pernai, kai sugalvojo, jog gera patirtis gaminant specialias kaukes filmų kūrėjams gali būti pritaikyta versle.

Xu studija, kurioje dirba keturi žmonės, taip pat pardavinėja ausų ir pirštų protezus.

Nors iki šiol nėra tiksliai aišku, kam žmonės perka šias kaukes, pasak Xu, dauguma jo klientų paprasčiausiai jas įsigyja dėl pramogų, pavyzdžiui, norėdami išgąsdinti merginą. Tarp pirkėjų yra ir žmonių su negalia.

„Tai ypač naudinga biologinių defektų turintiems žmonėms. Jie taip pat rekomendavo visus dėl to kenčiančius draugus kreiptis į mane“, – sako Xu.

Tačiau įžvalgusis kinų verslininkas pirmajame savo svetainės puslapyje nurodo neprisiimantis jokios atsakomybės už nusikaltimus, padarytus naudojantis jo kaukėmis.

„Tai panašu į peilių pardavimą. Negalite uždrausti žmonėms juos parduoti vien dėl to, kad jie jais gali sužeisti ar nužudyti kitus“, – pažymi jis.

Tačiau Wu Yanyan, vieno Šanchajaus biuro darbuotoja ir apsiskelbusi internetinių apsipirkimų mėgėja, netiki, kad kaukių pirkėjai tiesiog nori papramogauti.

„Nemanau, kad žmonės mokėtų 600 juanių (222 Lt) vien dėl pramogos. Su tokia pinigų suma galima nusipirkti kur kas smagesnių dalykų. Po to tikriausiai slypi kažkoks neaiškus motyvas, – tikina moteris. – Be to, būtų tikrai baisoka, jeigu mus apsuptų kaukėtų žmonių minia“.