Hani Khan teigia, kad kompanijai priklausančios parduotuvės „Hollister Co.“ vadovybė ją atleido, nes darbe moteris buvo su hidžabu.

Parduotuvės vadybininkas įdarbinant esą jai leidęs taip elgtis, jei skaros spalvos atitiks bendrovės prekinio ženklo spalvas.

Praėjus keturiems mėnesiams dvidešimtmetės vyresnysis vadybininkas ir personalo vadybininkas paprašė darbe hidžabo atsisakyti. Mergina taip elgtis atsisakė, todėl jai buvo pareikštas papeikimas, o galiausiai musulmonė buvo atleista.

Tai naujausias kaltinimas kompanijai dėl diskriminacijos, vadinamos „išvaizdos politika“, o tai reiškia, kad kompanija pirmenybę teikia baltaodžiams, jauniems, gerai atrodantiems žmonėms. Ohajo valstijoje veikianti kompanija teigia netoleruojanti diskriminacijos.

Tačiau „Abercrombie & Fitch Co.“ jau ne pirmą kartą atsiduria teisme dėl kaltinimų diskriminacija – prieš bendrovę kolektyvinį ieškinį 2004 metais buvo padavę juodaodžiai, lotynų amerikiečiai ir azijiečiai kompanijos darbuotojai ir įsidarbinti norėję asmenys. Jų ieškinys buvo patenkintas 40 mln. JAV dolerių (98 mln. Lt). Kompanija savo kaltės nepripažino, tačiau privalėjo pažadėti, jog įgyvendins darbuotojų įvairovę skatinančias programas.

„Užaugusi šalyje, kur Teisių Bilis užtikrina religijos laisvę, pasijaučiau nusivylusi. Ši byla susijusi su principais, teise laisvai reikšti savo religinius įsitikinimus ir teise dirbti“, - teigia mergina, studijuojanti politikos mokslus.

Kompanija ir toliau tvirtina gerbianti savo darbuotojus ir neigia diskriminacijos faktą.

„Mes laikomės įstatymo, numatančio pagarbą religijai, ir toliau ketiname taip elgtis. Esame tikri, kad ši byla bus išspręsta mūsų naudai, o teisėjai nustatys, kad įstatymų mes laikomės“, - sakė kompanijos atstovas Rocky Robbinsas.