Dainininkė, kurią žurnalas "Forbes" šiais metais išrinko įtakingiausia pasaulio garsenybe, atvyko į Tokiją dalyvauti MTV organizuojamame tarptautiniame labdaros koncerte, kuris šeštadienį vyks suvažiavimų centre Čiboje netoli sostinės. Jo metu bus renkamos aukos nuo stichijos nukentėjusiems žmonėms paremti.

"Tikiu, kad dabar atėjo metas žvelgti pirmyn", - sakė Lady Gaga per žiniasklaidai skirtą renginį, kuriame pasirodė žalsvai mėlynais plaukais.

Renginio metu Lady Gaga-san - būtent taip į dainininkę kreipiamasi Japonijoje - ant scenos gurkšnojo arbatą priešais būrį fotografų.

"Nepaprastai svarbu, kad mes toliau rinktume pinigus. Tačiau taip pat svarbu priminti pasauliui, kad dabar Japonija saugi ir jos durys plačiai atvertos turistams iš viso pasaulio, kurie gali čia atvykti ir pasigrožėti šia nuostabia šalimi", - sakė atlikėja.

Pasak Lady Gagos, ji parduos savo arbatos puodelį aukcione, o už jį gautos lėšos bus skirtos Raudonajam Kryžiui.

Kaip skelbia vietos žiniasklaida, amerikiečių dainininkė jau paaukojo apie 3 mln. dolerių paremti nuo katastrofos nukentėjusiuos rajonuose gyvenančius žmones. Šią sumą sudaro pajamos už parduodamą specialų riešo raištį, kurį sukūrė "Haus of Gaga" - kūrybinė grupė, dirbanti prie įvairių Lady Gagos projektų, taip pat asmeninės jos aukos.

"Noriu pasinaudoti proga, kurią turėsiu šiandien ir visą savaitę, pasižvalgyti po Tokiją, pasigrožėti nuostabiu miestu ir išbučiuoti visus nuostabius monstriukus", - sakė dainininkė, "monstriukais" vadinanti visus savo gerbėjus.

Gegužę, palyginti su praėjusiais metais, Japonijoje apsilankė perpus mažiau turistų iš užsienio, kuriuos atbaidė kovą įvykęs galingas žemės drebėjimas, po jo užgriuvęs milžiniškas cunamis ir branduolinė avarija.

Per kovo 11 dieną įvykusį 9 balų stiprumo drebėjimą ir jo sukeltą cunamį Japonijos šiaurės rytinėje pakrantėje žuvo ar dingo daugiau nei 23 tūkst. žmonių, taip pat buvo nuniokota atominė elektrinė, kur sugedus reaktorių aušinimo sistemoms įvyko keletas gaisrų bei sprogimų, o į aplinką pateko radiacija.