Penkiasdešimtmetis mados kūrėjas, kuris kovą gėdingai buvo atleistas iš „Dior“ mados namų kūrybos vadovo pareigų, tvirtina, kad triguba priklausomybė nuo vaistų „Valium“, alkoholio ir migdomųjų pavertė jį tikru ligoniu.

Savo ruožtu, Paryžiaus kaltintojai J. Galliano įvardija kaip chronišką fanatiką, kurio neapykantos perpildyti prietarai ir įsitikinimai netikėtai prasiveržė, kai dizaineris prisigėrė ir nebesugebėjo nuslėpti savo tikrojo veido.

Antisemitizmas Prancūzijoje laikomas nusikaltimu ir mados pasaulio „sunkiam vaikui“, jei bus pripažintas kaltu dėl 3 asmenų „viešo įžeidimo, paremto kilme, religija, rase ar etniškumu“, už grotų gali tekti praleisti šešis mėnesius ir sumokėti 82 tūkst. Lt.

Vasarį dizaineris pavadino Geraldinę Bloch, dirbančią kuratore muziejuje, „purvina žyde“, o jos vaikiną, administratorių Philippe‘ą Vorgitti, „šunsnukiu iš Azijos“. Incidentas įvyko, kai žmonės siurbčiojo kokteilius netoli dizainerio namų esančioje kavinėje „La Perle“.

Dizainerį nepagarbiais pareiškimas kaltina ir dar viena 47 metų prancūzė, kuri teigia, kad mados kūrėjas ją įžeidė toje pačioje kavinėje praeitą spalį.

Tikimasi, kad teisme liudys visi trys nukentėjusieji.