Incidentas įvyko birželio 18 d. naktį Borisenkos gatvėje. „Kai automobilį blokavo patrulių mašina, įvyko incidentas, kurio metu kelių patruliavimo tarnybos pareigūnas panaudojo šaunamąjį ginklą. Milicininkas vienu šūviu sužeidė ir visureigio vairuotoją, ir keleivį“, – pranešė vyriausioji Rusijos tardymo komiteto Primorės krašte vadovo padėjėja Aurora Rimskaja.

Primorės krašto vidaus reikalų valdybos atstovė spaudai Tatjana Sinicyna pažymėjo, kad pareigūnams teko ilgai vytis visureigį, kol pavyko jį sulaikyti. „Dideliu greičiu Safonovo gatve lėkusį visureigį „Mitsubishi Pajero“ kelių patruliai pastebėjo apie 4 val. ryto. Į teisėsaugininkų reikalavimą sustoti vairuotojas nesureagavo ir dar padidino greitį, mėgindamas pasprukti. Pareigūnai puolė jį vytis“, – pažymėjo T. Sinicyna.

Jos teigimu, nuo patrulių sprunkantis visureigis apgadino du kelkraštyje stovėjusius automobilius. Kelią automobiliui pavyko užkirsti tik kitame miesto gale, Borisenkos gatvėje.

„Paaiškėjo, kad visureigiu važiuoja du įkaušę septyniolikmečiai paaugliai, kurie, žinoma, neturėjo vairuotojo pažymėjimų. Automobilis priklausė vieno iš pažeidėjų motinai – būtent savininkės sūnus ir vairavo visureigį“, – patikslino agentūros pašnekovė. Ji pridūrė, kad besiaiškinant incidento aplinkybes, paaugliai įžeidinėjo pareigūnus.

„Kai pareigūnai pabandė pažeidėjus įsodinti į tarnybinį automobilį, kad galėtų juos nugabenti į nuovadą, jie abu ėmė priešintis. Už visureigio vairo sėdėjęs jaunuolis suplėšė pareigūno striukę ir pabandė atimti iš jo ginklą. Pareigūnai numalšino pažeidėjų agresiją, tačiau jaunuoliai nenusiramino ir toliau bandė pulti teisėsaugininkus. Tuo metu ir buvo nuspręsta panaudoti šaunamąjį ginklą“, – pabrėžė Vidaus reikalų valdybos atstovė. Ji pridūrė, kad abu sužeisti pažeidėjai nedelsiant buvo nugabenti į miesto ligoninę.