Pagal įstatymą, suvažiavimo, kuriame partija kels kandidatus į Valstybės Dūmos deputatus, negalima surengti anksčiau nei praėjus dešimt dienų po prezidento įsako pradėti rinkimų kampaniją. Dabar valstybės vadovas, kad nesugriautų V.Putino planų, turi paskubėti pasirašyti šį įsaką.

Suvažiavimo datą premjeras pasiūlė per susitikimą su Visos Rusijos liaudies fronto federaline koordinacine taryba.

Partijos Vyriausiosios tarybos pirmininkas Borisas Gryzlovas atsargiai priminė premjerui, jog šiuo atveju prezidento įsakas paskirti rinkimų datą turi būti išleistas rugsėjo 4 dieną, ir pasiūlė apsidraudžiant viena savaite vėliau surengti suvažiavimą.

Pagal įstatymą, partija gali surengti rinkimams skirtą suvažiavimą ne anksčiau kaip praėjus 10 dienų po įsako dėl rinkimų datos paskelbimo. Įstatymas prezidentui nurodo paskirti rinkimus pirmąjį gruodžio sekmadienį, o įsaką pasirašyti ne anksčiau kaip prieš 110 dienų ir ne vėliau kaip prieš 90 dienų - tai yra tarp rugpjūčio 16 dienos ir rugsėjo 5 dienos.

Taigi, kad nebūtų sužlugdyti V.Putino planai dėl būsimo suvažiavimo, D.Medvedevas turi pasirašyti įsaką ne vėliau kaip rugpjūčio 25 dieną.

Premjeras pareiškė tikįs prezidentu ir sakė neabejojąs, kad jis padarys viską taip kaip būtų patogu "Vieningajai Rusijai".

"Pas mus prezidentas įstatymų nepažeidžia, todėl čia jokių abejonių neturi ir negali būti", - pažymėjo V.Putinas.