Partijos istorinių tyrimų centro vadovo pavaduotojas aiškiai parodė, kad per artėjančias 90-ąsias partijos įkūrimo metines Kinija mėgins sukelti pasididžiavimo jausmus, o ne pažvelgs į istoriją, kurioje buvo karo, revoliucijos, masinio bado ir mirtinų politinių apsivalymų.

Istorikas per konferenciją teigė, kad valdant komunistų partijai Kinija labai išsivystė, ir kvaila tikėtis, jog bet kokia partija norėtų atsisakyti valdžios.

"... Objektyviai mąstant kyla klausimas: kaip šalis valdoma ir ar tai veiksminga? Ar gyventojai neprieštarauja? Ar jūs šalį valdote gerai, ar ją smukdote? Komunistų partija išugdė tokią Kiniją, kokia ji dabar yra. Daug pasaulio šalių pavydi. Taigi kodėl mes negalime tęsti? Klausimas labai paprastas", - kalbėjo istorikas.

Publika jo aistringą atsakymą sutiko aplodismentais. Konferencijoje dalyvavo daugiausia valstybinės žiniasklaidos atstovai ir Kinijos akademikai bei šiek tiek užsienio reporterių. Kinijos komunistų partija įkurta 1921-aisiais, liepos 1 dieną bus minimos 90-osios partijos įkūrimo metinės.