Šią programą parašys specialiai sukurtas Socialinių, ekonominių ir politinių tyrimų institutas, kuriam vadovauja buvęs Čiuvašijos prezidentas Nikolajus Fedorovas, praneša lenta.ru.

Jo teigimu, parengtoje programoje bus pateiktas ir penkmečio plano įvykdymo grafikas, taip pat pristatytos baudų rūšys už jo neįgyvendinimą.

N. Fedorovas pakvietė programos rengime dalyvauti ekspertus iš įvairių organizacijų ir partijų.

„Mes turime iki rugpjūčio pabaigos pristatyti savo įžvalgas, pagrįstas „Liaudies fronto“ dalyvių pasiūlymais, integruoti programinius tikslus ir uždavinius į vientisą dokumentą“, – sakė instituto vadovas.

„Vieningoji Rusija“ priims rinkimų programą suvažiavime, kuris įvyks rudenį. Jame bus patvirtintas ir kandidatų į Valstybės Dūmą sąrašas.

Kiek anksčiau „Vieningosios Rusijos“ aukščiausios tarybos vadovas Borisas Gryzlovas pareiškė, kad „Liaudies fronto“ dalyviai galės pretenduoti į 150 vietų partijos sąraše. Tuo metu į „Liaudies frontą“ jau užsirašė beveik 450 organizacijų.

„Visos Rusijos liaudies frontas“ kuriamas siekiant visuomenines organizacijas konsoliduoti aplink premjerą Vladimirą Putiną.

Kaip rašo lenta.ru, nepaisant to, kad „Liaudies frontas“ turėjo tapti viršpartine struktūra, „Vieningosios Rusijos“ nariai neslepia, kad jo dėka „Vieningoji Rusija“ skaičiuoja galėsianti po rinkimų Dūmoje turėti daugumą.

Penkmečių praktika buvo taikoma Sovietų Sąjungoje ir tai buvo skiriamuoju planinės ekonomikos bruožu. Penkmetinių planų kūrimu užsiimdavo Valstybinis planavimo komitetas, kuris nurodydavo, kiek turi būti išgauta gamtinių išteklių, pastatyta gamyklų ir pan.